Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789046962213_front_cover
1 / 1

Van gedachten wisselen (E-book)

filosofie en ethiek voor zorg en welzijn

Richard de Brabander | Nederlands | 315 pagina's
Kies je product:
€ 30,50

Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

Als werker in een van de sociale beroepen word je bijna dagelijks geconfronteerd met vragen die een filosofisch karakter hebben: zijn drugsgebruikers verantwoordelijk voor hun verslaving? Is een gedwongen opname menswaardiger dan het respecteren van de zelfbeschikking van een psychiatrisch patiënt? Moeten hangjongeren keihard worden aangepakt? In de antwoorden op deze vragen gaan opvattingen schuil over verantwoordelijkheid, menswaardigheid, macht, vrijheid en rechtvaardigheid. Deze opvattingen werken door in de manier waarop professionals handelen. Daarom mag van hen worden verwacht dat zij stilstaan bij de vraag hoe er gedacht kan worden over dit soort thema's.

In 'Van gedachten wisselen' worden deze thema's uitgewerkt vanuit verschillende disciplines van de filosofie, zoals politieke filosofie, sociale filosofie en wetenschapsfilosofie. In ieder hoofdstuk staat een discipline centraal, waarbij de auteur ingaat op het gedachtegoed van filosofen én dit betreft op thema's uit de praktijk van sociale beroepen. Hij biedt daarbij een kritische blik op vanzelfsprekende opvattingen en trends in sociale beroepen. Ieder hoofdstuk sluit af met denkoefeningen, wat (aankomende) professionals ertoe aanzet te reflecteren op hun eigen handelen.

Door de praktijkgerichte uitwerking is 'Van gedachten wisselen' een zeer toegankelijk boek voor studenten van sociale opleidingen en voor sociale professionals.

Richard de Brabander is als docent verbonden aan de School of Social Work van Hogeschool INHOLLAND. Hij is tevens research fellow aan het lectoraat Dynamiek van de stad.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Richard de Brabander
  • UitgeverijCoutinho

Reviews

Van gedachten wisselen (E-book)
Schrijf als eerste een review!