Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Emotionele integriteit (Hardback)

De onderstroom van professionele ethiek

Rob van Es | Nederlands | 368 pagina's
69,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Integriteit is de laatste jaren opgenomen in de bovenstroom van organisaties via collectieve codes, controles en checklists. Het is rationele integriteit geworden, een vast onderwerp voor bestuur en management. Daarmee zijn persoonlijke, morele emoties steeds verder uit het zicht geraakt. Kun je balans brengen in de morele emoties die je ervaart in het uitoefenen van je vak? Kom je tot 'emotionele integriteit'? Dat vereist een andere manier van bewustzijn, kijken en besluiten.

Als professional neem je het liefst beslissingen waar je trots op kunt zijn. Dat lukt niet altijd en er is wel eens een besluit waar je spijt van krijgt. Vaak ben je een voorbeeld voor anderen, maar een enkele keer verdien je weinig respect. Dat laatste kan leiden tot schaamte. Dit kan je overkomen als individu, maar ook als team of als bestuur.

Trots, spijt, respect, schaamte: dit boek is een zoektocht naar de morele emoties van professionals en naar de wijze waarop ze tot emotionele integriteit proberen te komen.

Dat is niet een onderwerp waar je snel over praat of waar je in de praktijk makkelijk onderzoek naar doet. Het veld van onderzoek bestaat daarom uit speelfilms over professionals, zoals de therapeut in 'Good Will Hunting' (1997), de investeringsbankier in 'Margin Call' (2011) en de rechter in 'The Children Act' (2017).

Via inzichten uit de filosofie en de psychologie leidt dit tot een palet van 20 trefwoorden in morele emoties en een beter begrip van emotionele integriteit. Afsluitend zijn er praktische instrumenten om deze morele emoties aan het werk en op het werk herkenbaar en hanteerbaar te maken. En van daaruit zo goed mogelijk tot emotionele integriteit komen.

Voor zelfstudie, coaching, intervisie en training

Rob van Es is filosoof en gespecialiseerd in de samenhang van cultuur, ethiek en politiek in organisaties en professies. Hij doet daarnaar onderzoek en geeft daarin onderwijs aan de Universiteit van Amsterdam: rvanes@uva.nl. Daarnaast is hij zelfstandig trainer en adviseur in het stellen van organisatiediagnoses en in het nemen van morele besluiten: rob@robvanes.com.

Dit boek ligt in het verlengde van 'Veranderdiagnose - De onderstroom van organiseren' en 'Professionele ethiek - Morele besluitvorming in organisaties en professies'.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Rob van Es
  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers
  • ImprintManagement Impact

Reviews

Emotionele integriteit (Hardback)
Schrijf als eerste een review!