Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

De wilde detectives (E-book)

roman

Roberto Bolaño | Nederlands | 511 pagina's
9,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

'Dit is de roman die Borges had willen schrijven' El País

De wilde detectives vertelt het verhaal van twee hedendaagse don quichotes, de Mexicaanse dichters Arturo Belano en Ulises Lima, die met drugsdeals in hun levensonderhoud voorzien. Hun zoektocht naar een verdwenen dichteres uit de vorige eeuw verandert in een tragikomische queeste die hen over de hele wereld en dwars door verschillende tijdvakken voert. Als ze uiteindelijk zelf spoorloos verdwijnen, haalt een kleurrijk gezelschap herinneringen aan hen op: mislukte schrijvers, geschifte kunstenaars, misdadigers, architecten, hoertjes en neonazi's. De wilde detectives is een geestdriftige, wellustige, hoogst originele en ambitieuze roman waarin onze krankzinnige wereld en dwaze tijd aan ons voorbijtrekken.

Roberto Bolaño (1953-2003) is de superster van de Latijns-Amerikaanse literatuur; sinds zijn veelvuldig bekroonde roman De wilde detectives in 1998 verscheen is zijn omvangrijke oeuvre alom geprezen.

Met zijn meesterwerk 2666 trad Bolaño definitief toe tot de literaire canon. Inmiddels zijn ook de romans Antwerpen en Naziliteratuur in de Amerika's in een Nederlandse vertaling verschenen.

'De wilde detectives stemt melancholisch en maakt weerbaar. Het laat zien hoe moeilijk het is om de hoop die je hebt als je jong bent, vast te houden' The New York Times

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Roberto Bolaño
  • Vertaler(s)Aline Glastra van Loon
  • UitgeverijOveramstel Uitgevers
  • ImprintLebowski

Reviews

De wilde detectives (E-book)
Schrijf als eerste een review!