Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Een Duitse zomer (Paperback)

De Olympische Spelen van 1972

Het zouden de vrolijke Spelen worden. Maar op een inktzwarte dag veranderde alles. Het verbijsterende verhaal van een Duitse zomer die een keerpunt in de geschiedenis werd.

Rolf Bos | Nederlands | 352 pagina's
Kies je product:
29,90

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Het zouden de vrolijke Spelen worden. Zonder militairen, zonder politie, zonder uniformen. Maar op een inktzwarte dag veranderde alles.

München, de Zomerspelen van 1972. In de vroege ochtend van 5 september drong een groep Palestijnse terroristen twee appartementen van Israëlische sporters binnen. Slechts een paar uur later waren elf Israëliers, vijf Palestijnse gijzelnemers en een Duitse politieman dood. Waar in München de herinneringen aan de besmette Spelen van 1936 in Berlijn had moeten worden gewist, werd het de zwartste bladzijde in de olympische geschiedenis. In Een Duitse zomer reconstrueert Rolf Bos de gebeurtenissen en omstandigheden rond de Spelen van 1972 aan de hand van hoofdrolspelers als de dictatoriale IOC-president Avery Brundage, terroristenleider Ali Hassan Salameh, ruiter Josef Neckermann, atleet Jos Hermens en de Israëlische Holocaustoverlever en snelwandelaar Shaul Ladany. Een verbijsterend verhaal over de onlosmakelijke verbinding tussen sport en politiek. Een geschiedenisboek dat leest als een thriller.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Rolf Bos
  • UitgeverijVBK|Media
  • ImprintAlfabet uitgevers

Reviews

Een Duitse zomer (Paperback)
Schrijf als eerste een review!