Rouw

Rouw
Algemene boekentips
Kinderen ondersteunen
Verlies kind
Verlies partner
Verlies broer of zus
Verlies ouders

Rouwboeken speciaal voor rouwverwerking

Het verlies van een dierbare is zwaar. Lezen over rouw kan ondersteuning geven bij de verwerking, maar ook inspiratie geven over zaken die geregeld moeten worden. Over verlies en rouwverwerking zijn veel boeken geschreven door deskundigen, maar ook door auteurs met eigen ervaring, zowel voor volwassenen als kinderen.

Bekijk hier al onze rouwboeken of lees onze tips als je wat advies kunt gebruiken (bijvoorbeeld bij de ondersteuning van een kind of het verlies van een partner).

Bekijk hier al onze rouwboeken

Advies nodig?

Zoek je een boek over rouw maar komt je er niet helemaal uit? Hier hebben we een paar tips voor je.

  • Troost van de bekende televisie-presentator Hella van der Wijst. We willen graag de ander troosten maar weten vaak niet (meer) hoe; het boek staat vol haalbare tips van mensen die het mee maakten voor alle omstanders bij rouw. Daarmee is het behalve een leesboek ook een praktisch boek bij rouw en verdriet. 
  • Ik wil je nooit vergeten is een prentenboek over rouw en hoop dat het overlijden bespreekbaar maakt met kinderen. Het is een universeel verhaal dat gelezen kan worden bij het overlijden van een vriend, familielid of zelfs een huisdier.  
  • Troostpleister. Joke Verweerd verloor in 2017 haar man na een kort ziekbed en een lang huwelijk. In Troostpleister heeft zij woorden gevonden voor het loslaten van een geliefd mens en voor de rauwheid van rouw. Hoe leef je met elkaar toe naar het afscheid en zorg je ervoor dat gezegd is wat gezegd moet worden? 

Pastor en auteur Marinus van den Berg schrijft regelmatig korte teksten over afscheid nemen, verlies en rouw. Hij schreef onder andere de boeken Tijd om te troosten, Rouwen in de tijd en Als feest en verdriet elkaar raken.

Kinderen ondersteunen

Hoe help je een kind als een dierbare is overleden? Deze boeken kunnen ouders of verzorgers helpen om een rouwend kind te begrijpen en te ondersteunen.

Rouwboeken bij verlies kind

Het sterven van een kind is misschien wel het ergste wat ouders kan overkomen. Deze boeken bieden woorden van troost, herkenning en bemoediging, voor iedereen die steun nodig heeft op die moeilijke reis naar hernieuwd leven.

Rouwboeken bij verlies partner

Rouwboeken bij verlies broer of zus

Rouwboeken bij verlies ouders

Filteren
Uw filters
  1. Uitvoering Kaartspellen Dit item verwijderen
Filters
Uitvoering
  1. Ansichtkaarten 1 artikel
  2. E-book 54 items
  3. Hardcover 27 items
  4. Kaartspellen 1 artikel
  5. Losse bladen 2 items
  6. Paperback 114 items
Filteren

1 Item

per pagina
Oplopend sorteren

1 Item

per pagina
Oplopend sorteren

Bestellen