Rouw

Rouw
Tips

Rouwboeken speciaal voor rouwverwerking

Het verlies van een dierbare is zwaar. Lezen over rouw kan ondersteuning geven bij de verwerking, maar ook inspiratie geven over zaken die geregeld moeten worden. Over verlies en rouwverwerking zijn veel boeken geschreven door deskundigen, maar ook door auteurs met eigen ervaring, zowel voor volwassenen als kinderen.

Bekijk hier al onze rouwboeken of lees onze tips als je wat advies kunt gebruiken.

Bekijk hier al onze rouwboeken

Advies nodig?

Zoek je een boek over rouw maar komt je er niet helemaal uit? Hier hebben we een paar tips voor je.

  • Troost van de bekende televisie-presentator Hella van der Wijst. We willen graag de ander troosten maar weten vaak niet (meer) hoe; het boek staat vol haalbare tips van mensen die het mee maakten voor alle omstanders bij rouw. Daarmee is het behalve een leesboek ook een praktisch boek bij rouw en verdriet. 
  • Ik wil je nooit vergeten is een prentenboek over rouw en hoop dat het overlijden bespreekbaar maakt met kinderen. Het is een universeel verhaal dat gelezen kan worden bij het overlijden van een vriend, familielid of zelfs een huisdier.  
  • Troostpleister. Joke Verweerd verloor in 2017 haar man na een kort ziekbed en een lang huwelijk. In Troostpleister heeft zij woorden gevonden voor het loslaten van een geliefd mens en voor de rauwheid van rouw. Hoe leef je met elkaar toe naar het afscheid en zorg je ervoor dat gezegd is wat gezegd moet worden? 

Pastor en auteur Marinus van den Berg schrijft regelmatig korte teksten over afscheid nemen, verlies en rouw. Hij schreef onder andere de boeken Tijd om te troosten, Rouwen in de tijd en Als feest en verdriet elkaar raken.

Rouwboeken tips

Items 46-60 van 200

per pagina
Oplopend sorteren

Items 46-60 van 200

per pagina
Oplopend sorteren

Bestellen