Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Ik ontsnapte uit Auschwitz (Paperback)

‘Ik ontsnapte uit Auschwitz’ is het indrukwekkende levensverhaal van Rudolf Vrba, een Slowaakse Jood die uit Auschwitz ontsnapte en het leven van ten minste 200.000 Joden wist te redden.

Rudolf Vrba | Nederlands | 408 pagina's
Kies je product:
13,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

"In 1942 wordt de Slowaakse Jood Rudolf Vrba naar Auschwitz gedeporteerd. Twee jaar later, op 7 april 1944, ontsnapt hij samen met Alfred Wetzler en dankzij hun levenswil, slimheid en soms door puur geluk weten ze te overleven. ‘Ik ontsnapte uit Auschwitz’ is het authentieke verslag van de gruwelijkheden van het vernietigingskamp en Vrba's gewaagde ontsnapping.

Rudolf Vrba was een van de vijf Joden die uit Auschwitz wisten te ontsnappen. Na de oorlog getuigde hij bij vele processen tegen de nazi's. ‘Ik ontsnapte uit Auschwitz’ is zijn ooggetuigenverslag van de verschrikkingen van het kampleven. Er zijn al meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

"

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Rudolf Vrba
  • Vertaler(s)M.J. Strengholt
  • UitgeverijVBK|Media
  • ImprintKosmos Uitgevers

Reviews

Ik ontsnapte uit Auschwitz (Paperback)
5.0
van de 5
Op basis van 2 reviews

Een onvoorstelbare verschrikking,welke laat zien hoe een mens kan veranderen . De schrijver heeft een ongelooflijke veerkracht en probeert te ontsnappen om de wereld duidelijk te maken welke gruwelijke

Dirk van Ardenne op 26 okt 2023

Nog nooit zo'n indrukwekkend boek gelezen over zowel de ontsnapping,als Auschwitz,ik ben een gezegend mens,heb nog nooit een oorlog meegemaakt, ik ben 78 jaar,en van joodse huizen,doe er je voordeel mee

Ben Berklou op 25 jul 2023