Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Als alle breinen werken (E-book)

Waarom neurodiversiteit op het werk goed is voor iedereen

Ieder brein is anders en nergens wordt dat zo duidelijk als op de werkvloer. Dit boek biedt werknemers en werkgevers de tools om hun brein optimaal te benutten en van neurodiversiteit een kracht te maken.

Saskia Schepers | Nederlands | 238 pagina's
Kies je product:
7,99
15,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Ieder brein is uniek, en nergens wordt dat zo duidelijk als op ons werk. Waar de een gek wordt van veel vergaderen, heeft de ander behoefte aan sturing. En waar de een gedijt bij thuiswerken, floreert de ander bij de levendigheid op de werkvloer. Toch zijn werkomgevingen vaak alleen afgestemd op de meest gangbare breinen. En daar wringt de schoen, want 20 procent van de mensen heeft een brein dat zodanig afwijkt dat we er labels als adhd, dyslexie of hoogsensitiviteit aan toekennen. Daar kleven vaak stigma’s aan, terwijl deze denkers hard nodig zijn: ze zijn vernieuwers, criticasters en creatievelingen. Door ruimte te maken voor neurodiversiteit – dus voor de verschillen in hoe mensen denken, communiceren en prikkels verwerken – komen hun talenten tot hun recht.

Saskia Schepers sprak talloze neurodivergenten, leidinggevenden en hr-managers en ontwikkelde direct toepasbare tools, zoals het breinpaspoort en de samendenksessie, waarmee werknemers en leidinggevenden een neuro-inclusieve werkplek kunnen vormgeven. Dit boek biedt neurodivergenten een nieuw perspectief op hun eigen capaciteiten en geeft hun omgeving de tools om die capaciteiten volledig te benutten. En dat is niet alleen goed voor neurodivergenten, maar voor iedereen – want uiteindelijk werken álle breinen anders.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Saskia Schepers
  • UitgeverijAtlas Contact
  • ImprintBusiness Contact

Reviews

Als alle breinen werken (E-book)
5.0
van de 5
Op basis van 3 reviews

Een enorm inspirerend, leerzaam en goed boek over het creëren van een optimale werkomgeving voor verschillende soorten breinen. Enorm helder, concreet en toegankelijk geschreven!

Kim Coenen op 6 aug 2023

Praktisch boek met veel inzichten hoe je neurodiversiteit kunt bevorderen. Ik ga het aan mijn management uitdelen.

Sander op 15 jun 2023

Erg goed boek over neurodivergent en de werkvloer

Diederik op 15 jun 2023