Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789461538390_front_cover
1 / 2

Grensgebieden (Paperback)

introductionistische oefeningen

Sigbert Samson | Nederlands | 92 pagina's
€ 16,95

Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

Wat heeft economische waarde te maken met onze waarneming van tijd? Sluiten intuïtie en verstand elkaar uit? Kunnen kunstmatige intelligentie en moraal samen door één deur? Zijn economische en artistieke vormgeving aan elkaar verwant?

De terreinen tussen dergelijke tegenstellingen zijn doorgaans minder goed bekende grensgebieden, nog spaarzaam doorzochte plekken op de landkaart van ons inzicht. Ze zouden meer aandacht verdienen. Boeken over deze grensgebieden zouden nog geschreven moeten worden.

Dit boek is een verzameling opstellen in de vorm van inleidingen voor die misschien ooit te schrijven boeken en is een aanzet daartoe: introducties die tot zelfwerkzaamheid kunnen aansporen.

Na een studie scheikunde was Sigbert Samson gedurende 26 jaar in de industrie werkzaam als researchchemicus. Daar specialiseerde hij zich in het beoordelen, opsporen en voorbereiden van research- en ontwikkelingsprojecten. Na enkele jaren studie filosofie werd hij als directeur en cursusleider verbonden aan een instituut voor volwasseneneducatie in internaatsverband. Sindsdien publiceert hij over de betekenis van het concept 'informatie' voor gezondheidszorg, ethiek en economie, met bijzondere aandacht voor aspecten van kwaliteit en zingeving.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Sigbert Samson
  • UitgeverijAspekt B.V., Uitgeverij

Reviews

Grensgebieden (Paperback)
Schrijf als eerste een review!