Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789057123436_front_cover
1 / 2

Nul empathie (Paperback)

een theorie van menselijke wreedheid

Simon Baron-Cohen | Nederlands
21,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

'Een fascinerend en verontrustend boek.' - The Telegraph
'Baanbrekend onderzoek ... Uitdagend en ondanks alles zeer menselijk.' - Psyche & Brein
'Een vlot geschreven boek ... een originele kijk op niet alleen wreedheid en empathie, maar ook op psychiatrische diagnostiek in het algemeen.' - Tijdschrift voor Psychiatrie

Waarom zijn sommige mensen kwaadaardig, gewelddadig of wreed? Simon Baron-Cohen toont aan dat dit komt door een gebrek aan empathie, een breindefect waardoor mensen zich niet in anderen kunnen verplaatsen - en anderen niet beschouwen als volwaardige individuen met eigen gedachten en gevoelens.

Bij verschillende stoornissen speelt gebrekkige empathie een rol, zoals bij borderline-persoonlijkheidsstoornis, narcistische persoonlijkheidsstoornis, psychopathie en autisme. Sommige mensen hebben daardoor problemen in de omgang met anderen en vermijden sociale gebeurtenissen. Anderen zijn ronduit manipulatief of zelfs levensgevaarlijk.

Simon Baron-Cohen bepleit een drastische herziening van het psychologisch inzicht in menselijke wreedheid, en de diagnose en behandeling van bepaalde stoornissen.

Simon Baron-Cohen is hoogleraar ontwikkelingspsychopathologie aan Cambridge University en directeur van het Autism Research Centre. Eerder verscheen van hem bij Nieuwezijds: Autisme en Asperger-syndroom - de stand van zaken.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Simon Baron-Cohen
  • Vertaler(s)Lieke Berkhuizen
  • UitgeverijNieuwezijds b.v., Uitgeverij

Reviews

Nul empathie (Paperback)
Schrijf als eerste een review!