Nachtblauw (Paperback)

Eindelijk een roman over de ontstaansgeschiedenis van Delfts blauw.

'Zo wordt geschiedenis weer leuk.' Margriet

Simone van der Vlugt
€ 20,99
Direct leverbaar
Laagste prijs op de nieuwste boekenBinnen 14 dagen gratis retournerenOp werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)
Nachtblauw

Een meeslepende roman over de ontstaansgeschiedenis van Delfts blauw

Na de dood van haar man wordt Catrijn huishoudster bij de familie Van Nulandt. Ze is er op haar plek en kan de vrouw des huizes ondersteunen tijdens haar schilderlessen. Catrijns verleden achtervolgt haar echter en ze moet op zoek naar een andere betrekking. Ze komt terecht bij Evert van Nulandt in zijn plateelfabriek in Delft, waar haar schildertalent op waarde wordt geschat. Er breken woelige tijden aan. Catrijn overleeft in 1654 de Delftse donderslag die de binnenstad in puin legt ternauwernood en daarna staat ze voor een levensbepalende keuze tussen haar hart en haar hoofd. Wacht ze op haar grote liefde, die voor jaren de zee op gaat, of kiest ze voor de man die haar zekerheid kan bieden? 

Simone van der Vlugt verweeft het meeslepende verhaal van Catrijn met een intrigerende periode uit de Nederlandse geschiedenis: de Gouden Eeuw, waarin handel, wetenschap en kunsten een enorme vlucht namen.

Nachtblauw (Paperback) Auteur Simone van der Vlugt
Meer informatie
Meer informatie
Auteur Simone van der Vlugt
Pagina's 304
Druk 1
Imprint Ambo|Anthos
Uitvoering Paperback
Publisher name Ambo/Anthos Uitgevers
ISBN 9789026332067
Verschijningsdatum 11 feb. 2016
Dit vinden anderen van het boek
Jouw waardering

Bestellen