Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

De grote ontsnapping (E-book)

de grootste uitbraak van Amerikaanse krijgsgevangenen tijdens de Tweede Wereldoorlog

Stephen Dando-Collins | Nederlands | 275 pagina's
12,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

De grote ontsnapping het verhaal van de grootste - maar minst bekende - ontsnapping uit een krijgsgevangenenkamp tijdens de Tweede Wereldoorlog, begint in de stinkende latrines van Kamp Schubin in Polen. Amerikaanse en Canadese krijgsgevangen graven in afschuwelijke omstandigheden een tunnel die uiteindelijk 36 gevangenen in staat stelt om uit de klauwen van de nazi's te ontsnappen.

Door deze ontsnapping wordt de beveiliging van het kamp aangescherpt en wordt Schubin omgedoopt tot Oflag 64. Meer dan 1500 Amerikaanse krijgsgevangenen worden veroordeeld tot een verblijf in dit kamp, waaruit ontsnappen onmogelijk lijkt. Alle uitbraakpogingen mislukken. Tot januari 1945, als in de laatste stuiptrekkingen van de Tweede Wereldoorlog alles plotseling in hoog tempo verandert.

Het Rode Leger komt elke dag dichterbij en de kampcommandant krijgt orders uit Berlijn om met zijn gevangenen naar het westen te marcheren. Nu ze plotseling niet meer door wachttorens, schijnwerpers en prikkeldraad omgeven zijn, laait de hoop om te ontsnappen fel op. In de eerste dagen van de mars lukt het 250 Amerikaanse officieren richting het oosten te vluchten, waar ze zich bij het Rode Leger aansluiten. Met de Russen trekken ze vanuit het oosten op tegen de nazi's, terwijl de Amerikaanse generaal Patton vanuit het westen een bloederige poging doet om de resterende Schubin-gevangenen te bevrijden.

In dit nooit eerder vertelde verhaal volgt de auteur de POW's onder wie zich de oudste zoon van Ernest Hemingway en de persoonlijke assistent van generaal Eisenhower bevonden. is een aangrijpend eerbetoon aan de Amerikanen die alles deden voor hun vrijheid, de dappere Polen die hen met gevaar voor eigen leven hielpen en de meedogenloze nazi's die hen koste wat kost probeerden te stoppen.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Stephen Dando-Collins
  • Vertaler(s)Gerrit-Jan van den Berg
  • UitgeverijXander Uitgevers B.V.
  • ImprintKarakter Uitgevers B.V.

Reviews

De grote ontsnapping (E-book)
Schrijf als eerste een review!