De dag dat de nazi's kwamen (Paperback)

Stephen Matthews
€ 15,00
Laagste prijs op de nieuwste boekenBinnen 14 dagen gratis retournerenOp werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)
Reserveer nu en ontvang vanaf verschijnen op 30-04-2019
De dag dat de nazi's kwamen
Een waargebeurd verhaal

‘De dag dat de nazi’s kwamen’ van Stephen Matthews vertelt het waargebeurde persoonlijke verhaal van een Brits jongetje in een concentratiekamp in het Derde Rijk.
In 1940 wordt het Kanaaleiland Guernsey gebombardeerd en bezet door de nazi’s. Als de vierjarige Stephen Matthews in september 1942 met zijn familie gedeporteerd wordt naar een concentratiekamp in nazi-Duitsland vertelt zijn moeder dat ze op vakantie gaan. Op ‘vakantie’ reist hij in een veewagon, ziet mensen voor zijn ogen sterven en worden zijn vingers gebroken door een Duitse bewaarder. Drieënhalf jaar later keert zijn familie weer terug in Guernsey dat zwaar getroffen is door de Duitse bezetting, een lot dat vele andere eilandbewoners niet is gegeven.
Aan de hand van zijn eigen ervaringen, de dagboeken van zijn moeder en ongepubliceerd materiaal vertelt Stephen Matthews in ‘De dag dat de nazi’s kwamen’ over zijn jeugd in een naziconcentratiekamp.

Auteur Stephen Matthews
Meer informatie
Meer informatie
Auteur Stephen Matthews
Pagina's 400
Druk 1
Imprint Omniboek
Uitvoering Paperback
Publisher name VBK Media
ISBN 9789401915656
Verschijningsdatum 30 apr. 2019
Dit vinden anderen van het boek
Jouw waardering

Bestellen