Kookboekenweek

KookboekenweekVan 10 t/m 18 november 2018 is het Kookboekenweek. Ruim een week lang vieren boekhandel en bibliotheek de liefde voor lekker eten en mooie kookboeken.

Kookboekenweekgeschenk

Paul de Leeuw schrijft het Kookboekenweekgeschenk: Smaakmaker: ‘Bij wie crème fraîche in de aders vloeit’ wordt in de Kookboekenweek, van 10 t/m 18 november, door de (kook)boekhandel cadeau gedaan aan klanten bij aankoop van € 19,50 aan kookboeken.

Prijzen voor de beste kookboeken

Aan de vooravond van de Kookboekenweek wordt Het Gouden kookboek uitgereikt, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar.  Voor de prijs in 2018 zijn vijf boeken genomineerd: Bijdendijk van Joris Bijdendijk, Home Sweet Home XMAS van Yvette van Boven, TLV van Jigal Krant, Mari plukt de dag van Mari Maris en Hoe dan?! van Maroeska Metz. TLV is uitgeroepen tot winnaar.

In het laatste weekend van de Kookboekenweek wordt de Johannes van Damprijs uitgereikt. Deze internationale oeuvreprijs wordt jaarlijks toegekend aan een persoon die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de verspreiding van de kennis van de gastronomische cultuur.

In 2017 wonnen Nadia Zerouali en Merijn Tol het Gouden Kookboek met Souq. Tafels vol mezze. De Johannes van Damprijs ging naar Yotam Ottolenghi. Zijn meest recente boek is Simpel.

Filteren
Filters
Uitvoering
  1. Hardcover 5 items

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Bestellen