Maand van de Filosofie

Maand van de Filosofie
Socratesbeker
Filosofisch essay en kinderboek
Boekentips
Boeken met korting
E-books met korting

Maand van de FilosofieApril is de Maand van de Filosofie. In 2019 staat het thema ‘Ik stuntel, dus ik ben’ centraal. Tijdens de Maand worden door heel België en Nederland filosofische nachten, programma's, lezingen, debatten en festivals georganiseerd. Een mooi moment om een filosofieboek te kopen!

Bekijk hier onze boekentips, waaronder (e-)boeken met korting en de shortlist van de Socratesbeker, de prijs voor het beste filosofische boek. 

Alle boekentips

Winnaar Socratesbeker

De Socratesbeker, de prijs voor het beste Nederlandstalige filosofieboek, is dit jaar gewonnen door Het goede leven en de vrije markt van Ad Verbrugge, Govert Buijs en Jelle van Baardewijk. Het is een kritisch boek over marktdenken. Marktdenken is niet fout, betogen de auteurs, maar het kan ‘het goede leven’ verdringen. Wat dat 'goede leven' is, leggen ze uit aan de hand van een keur aan klassieke en moderne filosofen.

Op de shortlist stonden verder Gerben Bakker en Gert Jan Geling met Over politieke correctheid, Alicja Gescinska met Thuis in muziek, Ben Schomakers met Het begin van de melancholie en Paul van Tongeren met Willen sterven.

Bekijk hier de boeken van de shortlist

Essay en kinderboek

In 2019 staat het thema ‘Ik stuntel, dus ik ben’ centraal. Tim Fransen neemt hierin het voortouw als schrijver van het essay van de Maand van de Filosofie met zijn essay Het leven als tragikomedie. Ook verschijnt er een speciaal kinderboek voor de Maand van de Filosofie, deze keer Mijn broer en ik van Abdelkader Benali.

Bekijk en bestel ze hier

Boekentips

Hier een aantal boekentips van onze experts voor tijdens de Maand van de Filosofie.

 • Overpeinzingen van Marcus Aurelius. Een filosofie voor het leven van de keizer-filosoof Marcus Aurelius voor idealisten en twijfelaars. De fascinerende spirituele ontboezemingen en overdenkingen, ontstaan tijdens zijn zoektocht naar zichzelf en naar de zin van het universum, vertellen over twijfel en wanhoop, over overtuiging en vervoering.
 • ‘Politiek is bij uitstek een zaak die je niet aan politici moet overlaten,’ aldus de nieuwe Denker des Vaderlands Daan Roovers. In Wij zijn de politiek pleit ze voor een nieuw politiek bewustzijn en helpt ze ons na te denken over de betekenis van burgerschap. En dat is heel hard nodig in deze ingewikkelde, snel veranderende tijd.
 • Ongeneeslijk religieus, een inleiding op ‘Radical Theology’, zet je echt aan het denken. Het irriteert, daagt je uit en kan zelf een opluchting zijn. Het is een verhaal over het verdwijnen van God, maar ook een verhaal waarin het nog verbijsterend vaak over God blijft gaan. Sterker nog: het is een verhaal over een verwarrende comeback van God in de hedendaagse filosofie. Een wederopstanding, zo je wilt, maar dan verzonnen door atheïstische filosofen.
 • 7 jaar reisde Robert Moor te voet over de wereld. Tijdens zijn tochten werd hem steeds duidelijker dat paden ons kunnen helpen om de wereld te begrijpen. De lezer van Over paden volgt Moors ontdekkingstocht op de voet. Van onzichtbare mierenpaden naar paden die volledige continenten met elkaar verbinden, van snelwegen tot het internet: in alles volgen wij paden van hen die ons voorgingen. Het boek roept je op naar buiten te gaan, de natuur tegemoet, het bos in. Een grappig, filosofisch wandelboek van één van de grootste talenten van de afgelopen jaren. Aanrader!
 • Dit jaar is het 150 jaar geleden dat The Subjection of Women van de Britse filosoof John Stuart Mill verscheen. In zijn tijd hadden vrouwen nauwelijks rechten en moesten ze zich onderwerpen aan de man. Veel zaken zijn intussen verbeterd, maar nog steeds leven talloze vrouwen in onvrijheid. In Beroemde feministes blikken 14 vrouwen terug op het leven en de ideeën van evenveel beroemde feministes. Veel van hun standpunten blijven verrassend actueel.
 • Heeft een vlieg gevoelens? Moet je altijd eerlijk zijn? Het leuke van filosofie is dat er geen juiste antwoorden bestaan. Met Het Onwijs Grote Filosofie Doeboek maken we daar één groot spel van. We stimuleren kinderen met gedachte-experimenten en creatieve opdrachten om steeds iets verder door te denken. Is dat wel zo? Zou het niet ook anders kunnen zijn? Dit boek is goed voor urenlang vermaak.

Bekijk en bestel ze hier

Boeken met korting

De volgende boeken zijn tijdens de Maand van de Filosofie met korting te koop.

E-books met korting

De volgende e-books zijn tijdens de Maand van de Filosofie met korting te koop.

Filteren
Uw filters
 1. Uitvoering E-book Dit item verwijderen
Filters
Uitvoering
 1. E-book 24 items
 2. Hardcover 1 artikel
 3. Paperback 19 items
Bestandstype
 1. ePub2 24 items
Filteren

Items 1-15 van 24

Pagina
per pagina
Oplopend sorteren

Items 1-15 van 24

Pagina
per pagina
Oplopend sorteren

Bestellen