Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789461646750_front_cover
1 / 2

Verzwegen werkelijkheid (Paperback)

De rechtsorde onder Bouterse

Theo Para | Nederlands | 208 pagina's
19,90

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

De militaire dictatuur, de ernstige schendingen van de mensenrechten en de cultuur van straffeloosheid toonden het falen van de republiek Suriname. Dat de Surinaamse natie niet volledig ten onder ging, dankte zij aan het rechts­gevoel, moed en vast­houdendheid van democratische burgers. Het recht werd gered door burger­activisme: 'Wij zijn de rechtstaat'.

Een van deze burgers is de columnist Theo Para. Vanaf het begin bestreed hij de leugens en de verdachtmakingen van het regime. Hij volgde het proces tegen Bouterse op de voet. Zijn getuigenis was belangrijk bij diens veroordeling. Waar was Bouterse op 8 december 1982 en wie heeft Daal en Rambocus doodgeschoten die nacht?

De in dit boek verzamelde stukken van Theo Para zijn principieel en to the point, en geven van dichtbij scherp inzicht in de ontwikkelingen in Suriname van de afgelopen jaren.

Theo Para, pseudoniem van de arts Henry Does, is vanaf het allereerste begin criticus van het militaire bewind in Suriname dat verantwoordelijk wordt gehouden voor de decembermoorden, die plaatsvonden 8 december 1982 in Bastion Veere van Fort Zeelandia. Zijn vriend en collega-publicist Bram Behr was een van de vijftien slachtoffers.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Theo Para
  • UitgeverijGennep B.V., Uitgeverij Van
  • ImprintGennep B.V., Uitgeverij Van

Reviews

Verzwegen werkelijkheid (Paperback)
Schrijf als eerste een review!