Narnia

De kronieken van NarniaDe Kronieken van Narnia is een kinderboekenserie geschreven door de Britse schrijver C.S. Lewis. De serie wordt beschouwd als een klassieker in de kinderliteratuur en is het bekendste werk van de schrijver, met meer dan honderd miljoen verkochte exemplaren in 47 talen.

De Kronieken van Narnia vertellen het verhaal van kinderen die een centrale rol spelen in de geschiedenis van het fictieve land Narnia, een plaats waar dieren kunnen praten en magie een alledaags fenomeen is. Elk boek (met uitzondering van Het paard en de jongen) heeft in de hoofdrol een protagonist die afkomstig is uit de echte wereld en getransporteerd wordt naar Narnia om aan de roep van de leeuw Aslan gehoor te geven.

Narnia: volgorde van de 7 delen

De serie bestaat uit zeven boeken. Het eerste deel heet Het neefje van de tovenaar. De daarop volgende delen zijn Het betoverde land achter de kleerkast (2), Het paard en de jongen (3), Prins Caspian (4), De reis van het drakenschip (5), De zilveren stoel (6) en Het laatste gevecht (7). In een keer alle delen van de serie aanschaffen? Koop dan De kronieken van Narnia of De complete kronieken van Narnia (compleet geïllustreerde, gebonden uitgave).

Bekijk en bestel hieronder alle boeken van Narnia.

Films Narnia

De Narnia-boeken zijn een aantal keer verfilmd. Zo maakte Disney al twee films over de verhalen van Narnia en ook 20th Century Fox bracht een deel uit. Eind 2018 kocht Netflix de rechten van de boekenserie; de komende jaren zal de streamingdienst dus nieuwe films en series publiceren.

Boeken Narnia

Filteren
Filters
Uitvoering
  1. Hardcover 8 items
  2. Paperback 1 artikel

9 Items

per pagina
Aflopend sorteren

9 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Bestellen