Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Democratie met en door Wetenschap (Paperback)

Advies aan de Staatscommissie parlementair stelsel (met voorzitter Johan Remkes). Politicologie over kiesstelsels blijkt een pseudo-wetenschap

Thomas Colignatus | Nederlands | 324 pagina's
18,46

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

De Staatscommissie parlementair stelsel (met voorzitter Johan Remkes) geeft eind 2018 advies aan de Tweede Kamer.

Er bestaat breed onbehagen over het functioneren van de politiek. De kritiek betreft vooral het gedrag van politici, terwijl het democratisch stelsel zelf nog waardering krijgt. Toch zijn er vragen. D66 pleit al meer dan 50 jaar voor referenda, districtenstelsel en direct gekozen premier en burgemeester. Nieuw zijn de sociale media, nep-nieuws, en het gebruik van internet voor vormen van directe democratie.

Er blijkt een ernstig probleem te bestaan: de politicologie over kiesstelsels blijkt een pseudo-wetenschap, vergelijkbaar aan astrologie, alchemie of homeopathie. De Staatscommissie lijkt ook vooral advies van juristen, historici en politicologen te krijgen.

Dit boek slaat alarm. Onze democratie wordt bedreigd. Laten kiezers en met name empirische wetenschappers - van natuurkunde en biologie tot en met psychologie en economie - nadere studie van de democratie en het parlementair stelsel maken, opdat het rapport van de Staatscommissie kritische lezers krijgt.

Thomas Colignatus is econometrist (Groningen 1982) en leraar wiskunde (Leiden 2008)

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Thomas Colignatus
  • UitgeverijMijnbestseller B.V.
  • ImprintMijnbestseller.nl

Reviews

Democratie met en door Wetenschap (Paperback)
Schrijf als eerste een review!