Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Atlas van de IJssel (Hardback)

Tjirk van der Ziel, Albert Corporaal | Nederlands | 224 pagina's
34,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

De IJssel. Een vertrouwde maar onvoorspelbare rivier. Woest en dan weer kalm, rechtlijnig en dan weer kronkelend. Waar veranderingen optreden worden verhalen verteld. Bij de IJssel gaat het om een oerverhaal vanaf de vroege Middeleeuwen, van groei en expansie maar ook van neergang en krimp, en van pogingen de waterstroom telkens weer naar onze hand te zetten.

Atlas van de IJssel vertelt aan de hand van historisch kaartmateriaal en hedendaagse dronefoto’s de ontstaansgeschiedenis van een grote diversiteit aan gebieden die samen de IJsselvallei vormen. Of het nu gaat om de IJssel van vroeger of van nu – de atlas bevat vele unieke beelden die voor het eerst in onderlinge samenhang worden getoond.

Water beschikt over een magische aantrekkingskracht, zeker in het geval van de IJssel. Maar water wordt tegenwoordig ook steeds vaker geassocieerd met dreiging en risico’s. Zo krijgen we te maken met extremere weersomstandigheden die zorgen voor meer neerslag of juist langdurige droogte. De atlas levert daarom een belangrijke bijdrage aan de bewustwording van waterbeheer en klimatologische weerbaarheid. Atlas van de IJssel. Verleden, heden en toekomst stromen in elkaar over.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Tjirk van der Ziel, Albert Corporaal
  • UitgeverijUitgeverij WBOOKS

Reviews

Atlas van de IJssel (Hardback)
Schrijf als eerste een review!