Het jaar 117 (Paperback)

Tom Buijtendorp
€ 20,00
Direct leverbaar
Laagste prijs op de nieuwste boekenBinnen 14 dagen gratis retournerenOp werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)
Het jaar 117
Sporen van Trajanus en Hadrianus in de Lage Landen

In ‘Het jaar 117’ beschrijft Tom Buijtendorp wat er 1900 jaar geleden in de Lage Landen gebeurde

Precies 1900 jaar geleden overleed keizer Trajanus. Hij werd opgevolgd door Hadrianus. De expansiestrategie van Trajanus maakte plaats voor consolidatie. Waar de Romeinen eeuwenlang gestreefd hadden naar uitbreiding van het rijk, volgde nu een periode van bestendiging. Het Rijk dreigde namelijk ten onder te gaan omdat het te groot was geworden. Op verschillende plekken dreigde burgeroorlog.

Het jaar 117 vormt de breuklijn tussen deze twee tijdperken. De situatie in de Lage Landen illustreert deze breuk, door de strategische ligging. Tom Buijtendorp laat aan de hand van 40 voorwerpen en plaatsen zien wat de gevolgen waren van deze strategie. Speciale aandacht verdienen hierbij de gipsen afdrukken van de originele zuil van Trajanus, verzameld door de Franse koning Lodewijk XIV, die zich in het depot van het Rijksmuseum voor Oudheden in Leiden bevinden.

"Buijtendorp heeft een fraai boek geschreven waarin hij aan de hand van materiële zaken de diepgaande ideologische verandering laat zien die er na het jaar 117 is opgetreden. Ook laat hij lezen hoe de ‘Lage Landen’ daarin een belangrijkere rol hebben gespeeld dan vaak gedacht." - NRC Handelsblad

Het jaar 117 (Paperback) Auteur Tom Buijtendorp
Meer informatie
Meer informatie
Auteur Tom Buijtendorp
Pagina's 288
Druk 1
Imprint Omniboek
Uitvoering Paperback
Publisher name VBK Media
ISBN 9789401910682
Verschijningsdatum 26 sep. 2017
Dit vinden anderen van het boek
Jouw waardering

Bestellen