Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789013111620_front_cover
1 / 1

Vensters op organisaties (E-book)

verbeteren, veranderen en vernieuwen

40,50

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Ondanks alle nieuwe ontwikkelingen wordt de gangbare visie op organisatieontwikkeling nog altijd bepaald door het oude adagium van efficiency, winstgedrevenheid en top-downleiderschap. Auteur Adriaan Bekman laat zien dat het ook anders kan en verlegt de focus naar horizontaal leiderschap. Deze organisatievorm bestaat uit betrokken mensen die vanuit inzicht verantwoordelijkheid nemen voor de volgende stap van hun organisatie en zo ook zichzelf verder ontwikkelen.

Het boek belicht zestig vensters, die allemaal hun betekenis en werking in de praktijk hebben bewezen. De volgende onderdelen komen daarbij aan de orde:

Introductie van de kerngedachte

Model

Karakteristieken

De zin van het model

Toepassing

Voorbeeld

Reflectie

Deze vensters vormen een bril waarmee u de praktijk van het werkleven op een nieuwe manier kunt bekijken en te onderzoeken. Ze helpen u uw organisatieontwikkeling niet alleen te begrijpen, maar uiteindelijk ook vorm te geven.

Aanvullende informatie

Over de auteur:

Adriaan Bekman werkt in verschillende landen als leidinggevende en adviseur. In 2004 richtte hij het Instituut voor Mens en Organisatieontwikkeling (IMO) op, waar hij als Stenden-lector vragen rond leiderschap, zingeving en gemeenschapsvorming onderzoekt.

Specificaties

Betrokkenen

  • UitgeverijKoninklijke Boom Uitgevers

Reviews

Vensters op organisaties (E-book)
Schrijf als eerste een review!