Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789078847090_front_cover
1 / 2

Johannes “Pa” van der Steur (1865-1945) (Hardback)

zijn leven, zijn werk en zijn Steurtjes biografie

Vilan van de Loo | Nederlands | 192 pagina's
24,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Johannes 'Pa' van der Steur: (1865-1945): zijn leven, zijn werk en zijn Steurtjes

Ooit genoot Pa van der Steur roem, eer en aanzien, zowel van het koninklijk huis als van de gewone man en vrouw. Zijn naam was vast verbonden met het tehuis "Oranje-Nassau" (Magelang, Java) waarin hij naar verluid zevenduizend kinderen opving. Eenuitzonderlijk figuur, die bij leven al uitgroeide tot een legende.Maar wie wist nog wie de man zelf was?

Dit boek vertelt de geschiedenis van Johannes van der Steur. Zijn jongensjaren in Haarlem, de invloed van de Zevende Dag Baptisten, zijn hartstochtelijke vechtlust die hij als Middernachtzendeling bezat, en de achtergrond van zijn vertrek naar Nederlands-Indië: het staat er allemaal in. En meer dan dat.

Dankzij intensief archiefonderzoek bevat Pa een rijkdom aan onthullingen en verrassingen. Want hoe kwam hij eigenlijk aan die kinderen? Waarom hield hij zijn omvangrijke werk voor de militairen bewust op de achtergrond? En waar haalde hij het geld vandaan om alles te financieren?

Pa is meer dan een biografie, het boek biedt ook een venster op Indië zoals dat eens bestaan heeft. Een koloniale maatschappij vol tegenstellingen, even complex als fascinerend. Nergens anders dan dáár kon een man als Van der Steur zich ontwikkelen tot Pa. Hoe, en waardoor, en wat Indië aanvankelijk daarvan dacht, staat in dit boek.

Vilan van de Loo publiceert over Indische geschiedenis en letteren.

Op de 57e Tong Tong Fair (27 mei t/m 7 juni 2015) wordt ook een tentoonstelling over Pa van der Steur, gebaseerd op dit boek, ingericht.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Vilan van de Loo
  • UitgeverijTong Tong, Stichting

Reviews

Johannes “Pa” van der Steur (1865-1945) (Hardback)
Schrijf als eerste een review!