Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789057122484_front_cover
1 / 2

Muzikale stijlgeschiedenis (Paperback)

de evolutie van stijlkenmerken in de westerse klassieke muziek

W. Steffelaar | Nederlands | 261 pagina's
€ 39,99

Helaas, dit boek is uitverkocht

Deze variant van het product is uitverkocht. Kies hierboven, indien van toepassing, een andere variant

Hoe herken je Gregoriaans, Renaissance-muziek, Barok, muziek uit de Klassieke periode, Romantiek, Impressionisme, Expressionisme? Ervaren beluisteraars van klassieke muziek kunnen meestal wel 'intuïtief vaststellen uit welke stijlperiode een compositie ongeveer stamt. Verwoorden waarom dat zo is, blijkt moeilijker. Daarvoor is kennis van de ontwikkeling van stijlkenmerken in de muziekgeschiedenis onontbeerlijk.
Dit succesvolle boek analyseert de verschillende perioden op stijlkenmerken als stemvoering, toonomvang, toonstelsel, melodievorming, ritmiek, harmonie, structuur en verhouding tussen tekst en muziek. Het biedt een compact overzicht van de muzikale stijlgeschiedenis. Daarmee is het zeer geschikt voor studenten van muziekscholen en conservatoria, maar ook voor ieder ander die zijn luistervaardigheid wil vergroten.
Na vier oplagen en veel positieve reacties van lezers werd het tijd voor een nieuwe editie, met veel meer luisterfragmenten (die te downloaden zijn op www.nieuwezijds.nl) en meer informatie over recente muziek. Het gewaardeerde compacte concept van Muzikale stijlgeschiedenis bleef bij deze uitbreiding gehandhaafd.
Wouter Steffelaar is als docent Muziekwetenschap verbonden aan de Open Universiteit.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)W. Steffelaar
  • UitgeverijNieuwezijds b.v., Uitgeverij

Reviews

Muzikale stijlgeschiedenis (Paperback)
Schrijf als eerste een review!