Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789464627930_front_cover
1 / 2

De Katten van Cahors (E-book)

Wim Van Geffen | Nederlands | 155 pagina's
Kies je product:
2,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

'De Katten van Cahors' bestaat uit 24 korte, autobiografische misdaadverhalen. De fascinerende verhalen zijn prachtig opgeschreven door misdaadjournalist Wim van Geffen. Met voorwoord van Peter R. de Vries.

"Realiteit en fictie zijn door elkaar gevlochten, maar leiden altijd tot een pittige pointe. Alle zijn verhalen, waarin een subtiele menselijke fout, een ogenschijnlijk klein toeval, de onverwachte ontmoeting tussen vreemden, tot grote, soms fatale consequenties aanleiding vormen. Het grillige lot voert de boventoon. De auto is prominent aanwezig in hoofd- of bijrol. Het immer sluimerende misdaadelement is nimmer ver weg. De "couleur locale" zorgt voor een gedegen onderlaag. Deze korte verhalen spelen zich af in zeer verschillende delen van de globe: Nederland, Engeland, Schotland, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Japan, het voormalige Joegoslavië en Griekenland, Algerije, Zuid-Afrika, Egypte, Turkije, Iran, Indonesië, Australië, Tahiti, Californië, en de Bermuda's. Veelal plezant voor reislustigen."

- Wim van Geffen, auteur van 'De Katten van Cahors'.

Wim van Geffen (1920-2016) was misdaadjournalist avant la lettre. Of, zoals Peter R. de Vries hem noemde: pionier van de misdaadjournalistiek. Van Geffen, geboren Rotterdammer, bezocht de Academie van Beeldende Kunsten in de Maasstad, maakte een reeks boekomslagen, maar stortte zich na de Tweede Wereldoorlog in de journalistiek. Hij was jarenlang redacteur bij de Telegraaf.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Wim Van Geffen
  • UitgeverijAspekt B.V., Uitgeverij

Reviews

De Katten van Cahors (E-book)
Schrijf als eerste een review!