Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789461645647_front_cover
1 / 2

In Holland staat een huis (Paperback)

Hoe ik na vijftien jaar Nederlander werd

Yosef Tekeste-Yemane, Jasper van Dijk | Nederlands | 224 pagina's
10,00

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Yosef Tekeste-Yemane is drie jaar als hij samen met zijn moeder en broertje in 1994 uit Ethiopië naar Nederland vlucht. Hij groeit op als een gewone Hollandse jongen in Putten op de Veluwe totdat het gezin na zeven jaar in de illegaliteit belandt.

In dit boek vertelt Yosef openhartig over deze moeilijke tijd en over de impact die het had op zijn leven. Niemand op school mocht weten onder welke barre omstandigheden hij woonde. En die schaamte bleef ook na het Generaal Pardon. Een paspoort bleek er later door een aanscherping van het beleid niet in te zitten.

Na lange jaren van hoop en wanhoop en aangespoord door zijn moeder besluit Yosef dit niet te accepteren. Het kan niet de bedoeling zijn dat dit de uitkomst is van het Generaal Pardon. De politiek moet opnieuw in actie komen en hij benadert daarom presentatoren, redacties, politici en last but not least Peter R. de Vries. Door diens inspanningen gaat het balletje eindelijk rollen.

Naast Yosef die zijn indrukwekkende levensverhaal vertelt, komt Jasper van Dijk, die de zaak in de Tweede Kamer aan de orde stelt, in dit boek aan het woord. Hij laat zien hoe de strijd tegen dit onrecht voor Yosef en vele andere verliep en in 2021 tot een ontknoping komt.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Yosef Tekeste-Yemane, Jasper van Dijk
  • UitgeverijGennep B.V., Uitgeverij Van
  • ImprintGennep B.V., Uitgeverij Van

Reviews

In Holland staat een huis (Paperback)
Schrijf als eerste een review!