Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789401497367_front_cover
1 / 1

De Crimilex tapes (E-book)

Strafpleiters fileren de meest spraakmakende moordzaken

Bart Vosters, Christophe Bielen, Janou Riemis | Nederlands | 240 pagina's
Pre-order
Het nieuwste e-book van Bart Vosters, Christophe Bielen, Janou Riemis verschijnt op 21-5-2024
Op de dag van verschijnen op je e-reader hebben? Reserveer dan nu bij Boekenwereld:
€ 13,99
Voeg dit e-book toe aan je winkelwagen en reken veilig en betrouwbaar af. Op 21-5-2024 ontvang je de downloadlink in je mailbox en account.
Veilig betalen met:

Dit boek is een inkijk in de wereld van strafadvocaten en een doorlichting van het Belgische strafsysteem. Aan de hand van 10 spraakmakende cases uit de voorbije decennia geven de strafpleiters van advocatenkantoor Crimilex inzicht in de meest frappante dwalingen, valkuilen en lacunes van het Belgische juridisch systeem.

Vennoten Bart Vosters, Christophe Bielen en Janou Riemis duiken in de strafdossiers, fileren elke zaak tot op het bot en geven deskundig commentaar. Ze laten zich daarvoor bijstaan door andere experts die duiding geven: onderzoeksrechters, politiedetectives, criminologen…

Dit boek rakelt niet alleen enkele sterke verhalen op. Door oude strafzaken te ontleden, zoals die van de veroordeelde rechter Guy Jespers en de verdwenen sluiswachter Marcel Koopman, houden de auteurs diverse heikele topics tegen het licht: het gebruik van de leugendetector (en waarom dat nooit een goed idee is), het gevaar van tunnelvisie bij de openbaar aanklager of rechter, de vraag of DNA-onderzoek de heilige graal van het strafonderzoek is, hoe valse bekentenissen tot stand komen (en tot welke schrijnende gevolgen die kunnen leiden).

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Bart Vosters, Christophe Bielen, Janou Riemis
  • UitgeverijTerra - Lannoo, Uitgeverij
  • ImprintLannoo

Reviews

De Crimilex tapes (E-book)
Schrijf als eerste een review!