Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Productreviews op Boekenwereld

Op deze pagina geven wij stapsgewijs uitleg over hoe wij omgaan met reviews en welke regels hierbij komen kijken. Met de onderstaande informatie hopen wij jou een duidelijk beeld te geven over ons reviewbeleid.

Een productreview achterlaten

 1. Wie mogen er reviews schrijven over producten op Boekenwereld?
  Wij hechten veel waarde aan de meningen van onze klanten. Elke mening is er immers eentje die telt. Het is daarom voor iedere klant mogelijk om een (product)review achter te laten op onze website.

 2. Worden klanten uitgenodigd om online een productreview achter te laten?
  Op dit moment worden klanten nog niet uitgenodigd door Boekenwereld om een productreview achter te laten. Echter, het kan wel voorkomen dat één van de uitgeverijen van VBK Uitgeversgroep aan klanten of bloggers vraagt om een productreview te schrijven na aanschaf van een product.

 3. Kunnen klanten ook zonder uitnodiging online een review achterlaten?
  Ja, op onze website vind je op elke productpagina een knop met ‘Review schrijven’. Op deze manier is het mogelijk om een review achter te laten.

 4. Hoe ziet jullie reviewformulier eruit?
  Als je een review wilt achterlaten op Boekenwereld dan krijg je een aantal velden en vragen om in te vullen in het reviewformulier. De onderstaande punten zijn verplichte velden om in te vullen en om jouw review te mogen plaatsen. Wij vragen in het reviewformulier om het volgende in te vullen:
  - Het opgeven van een waardering score van jouw review. Dit is een 1 t/m 5 sterrenscore.
  - De naam die jij online bij jouw review terug wilt zien;
  - Jouw e-mailadres waarmee je je bestelling geplaatst hebt;
  - Een beschrijving van jouw ervaring.

 5. Hoelang duurt het voordat een review is geplaatst op Boekenwereld?
  Als je een review hebt geplaatst, positief of negatief, dan wordt deze door ons team gecontroleerd op echtheid. Hierdoor is jouw review niet direct zichtbaar op de website van Boekenwereld. Het duurt maximaal 5 werkdagen voordat jouw review definitief is goedgekeurd en is geplaatst op Boekenwereld.
 6. Wanneer wordt een review afgekeurd?

  Alle reviews worden gemodereerd om te controleren of ze voldoen aan de richtlijnen van Boekenwereld. Dit omvat onder meer het verwijderen van spam, haatdragende taal en andere inhoud die niet relevant is voor het product. Een review wordt afgekeurd als deze in strijd is met onze richtlijnen voor het plaatsen van reviews. Hieronder valt onder meer dat een review:
  - gaat over een boek dat nog niet verschenen is (pre-order);
  - racistische, xenofobe, beledigend en grove taal, discriminerende, haat zaaiende en andere niet genoemde strafbare uitingen bevat;
  - taalgebruik dat de intellectuele eigendomsrechten van derden kan schaden (zoals het vermelden van een merk, auteursrechtelijk beschermde teksten) bevat;
  - persoonsgegevens, waaronder namen andere mensen, bekende personen inbegrepen, e‐mailadressen, telefoonnummers, postadressen bevat;
  - in een andere taal is geschreven dan in het Nederlands;
  - niet gaat over het product;
  - foutieve productinformatie bevat die niet (langer) relevant is voor het product;
  - tekst met een publicitair en/of commercieel karakter bevat;
  - enkel of grotendeels gaat over de service, levering of prijs van het product;
  - verwijst naar een concurrent.


  Boekenwereld behoudt zich het recht voor om beoordelingen te weigeren of te verwijderen als ze niet voldoen aan ons bovenstaande beleid of als ze worden beschouwd als misleidend of ongepast. Dit beleid is ontworpen om klanten te helpen weloverwogen beslissingen te nemen bij het kopen van producten bij Boekenwereld en om de integriteit van het beoordelingssysteem te waarborgen.

 7. Hoe wordt de authenticiteit (echtheid) van reviews bepaald?

  De authenticiteit van reviews wordt bepaald door het Boekenwereld team. We controleren de reviews op de volgende punten:
  - We controleren of diegene die de review schrijft met het door zijn opgegeven e-mailadres ook daadwerkelijk het product besteld heeft;
  - We controleren of diegene die de review schrijft specifieke details deelt over het product. Als een review erg oppervlakkig is en geen concrete details bevat, kan dit voor ons een teken zijn dat de review niet authentiek is;
  - We letten op de taal en stijl van de review. Authentieke reviews zijn meestal goed geschreven en hebben een consistente toon. Als een review vol spelfouten zit, onsamenhangend is of overdreven positief of negatief klinkt, kan dit voor ons een reden zijn om aan te nemen dat de review niet authentiek of echt is;

  Hoewel deze stappen ons helpen bij het beoordelen van de authenticiteit van een review, is het belangrijk om te vermelden dat het soms moeilijk is om met 100% zekerheid te zeggen of een review volledig authentiek is.

 8. Zijn alle reviews daadwerkelijk geschreven door kopers van het product?
  Wij vragen aan diegene die een review schrijft om zijn e-mailadres op te geven waarmee de bestelling is gedaan. Zodat wij handmatig kunnen controleren of de klant daadwerkelijk een bestelling heeft gedaan. Beoordeling van de service van Boekenwereld Heb jij onlangs bij ons een boek besteld? We hopen dat je veel leesplezier hebt gehad of misschien wacht je nog op een boek dat binnenkort verschijnt. Help anderen in hun zoektocht naar het perfecte boek en laat een review over de service van Boekenwereld achter. Laat je mening achter op Trustpilot: Trustpilot beoordeling Boekenwereld. Let op wij controleren of je ook daadwerkelijk een bestelling bij ons hebt gedaan. Ook kan het voorkomen dat wij je een e-mail sturen om te vragen of je de service van Boekenwereld wil beoordelen via Trustpilot.