Jozua Douglas

Jozua Douglas werd geboren in een piepklein, armoedig huisje bij de dijk. Dat is sneu als je bedenkt dat zijn voorvader een beroemde ridder was met een groot kasteel in Schotland. Nu woont Jozua in de provincie Utrecht. Hij schreef poëzie en won hiermee diverse prijzen; inmiddels schrijft hij voor kinderen.

Prijzen van Jozua Douglas

Benieuwd welke kinderboeken van Jozua Douglas prijzen wonnen?

  • Voor De gruwelijke generaal, deel 1 in de Costa Banana-serie, ontving Jozua de Pluim van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury. Het kinderboekenpanel van DWDD verkoos De gruwelijke generaal tot een van de beste kinderboeken van 2015.
  • Het kinderboekenpanel van DWDD koos De ongelooflijke Ravi Ravioli, Costa Banana deel 2, als een van de beste kinderboeken van 2016. Voor De ongelooflijke Ravi Ravioli ontving Jozua in 2017 de Pluim van de Senaat.
  • Met De verschrikkelijke badmeester won Jozua de Hotze de Roosprijs.

Bestverkochte boeken

Welke boeken van Jozua Douglas het populairst zijn? De serie Costa Banana, en dan met name het eerste deel, De gruwelijke generaal, is ongelooflijk grappig en razend populair.

Nieuwe serie: Keesie Kippenkop

Keesie Kippenkop is de nieuwe serie van Jozua Douglas, voor beginnende lezers vanaf 7 jaar. Vol gekke lijstjes en met vlotte illustraties van Hugo van Look. Het eerste deel heet De rioolridder.

Nieuwe boeken Jozua Douglas

Op 30 juli 2019 verschijnt Pech onderweg, een bundel die hij schreef met Tosca Menten en die vol staat met verhalen in het thema van de Kinderboekenweek 2019: Reis mee! Op 10 september 2019 verschijnt Ufo-alarm, deel 4 in de serie Costa Banana.

Jozua Douglas auteur van het Kinderboekenweekgeschenk 2018

Jozua Douglas schreef in 2018 Kinderboekenweekgeschenk De eilandenruzie, deel 5 in de serie Costa Banana.

Filteren
Filters
Uitvoering
  1. Hardcover 12 items

12 Items

per pagina
Oplopend sorteren
Pech onderweg (Hardcover)
Pech onderweg (Hardcover)
Reserveer nu en ontvang vanaf verschijnen op 30-07-2019
Speciale prijs € 7,99 Normale prijs € 13,99

12 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Bestellen