Fantasy

Fantasy boeken

In Nederland is fantasy een van de meeste gelezen genres, al beseft niet iedereen dat. De definitie van fantasy is breed. Voor boeken geldt vaak dat de verhalen zich afspelen in imaginaire werelden met daarin verzonnen wezens. Daarnaast spelen magie en andere bovennatuurlijke verschijnselen een grote rol.

De Harry Potter-reeks en The Lord of the Rings-boeken zijn fantasy-boeken pur sang. Zo ook De Hongerspelen. Een van de populairste series van dit moment is Het Lied van IJs en Vuur van George R.R. Martin. De serie is verfilmd door HBO als Game of Thrones, naar het eerste boek van de serie: Het Spel der Tronen.

Nog een paar tips uit ons uitgebreide assortiment:

  • Het Vijfde Seizoen. Dit boek is het eerste deel van N.K. Jemisins prijswinnende trilogie de Gebroken Aarde; voor alle drie de  delen won ze een Hugo Award, de grootste prijs die kan worden toegekend aan een fantasy- en/of sciencefictionroman.
  • Zilvergaren van Naomi Novik, de bestsellerauteur van Ontworteld.
  • Het legioen van vlammen van Anthony Ryan, het tweede deel van de trilogie Draconis Memoria.
  • Nightflyers, een nieuw verhaal van de Game of Thrones-auteur George R.R. Martin. In de zomer van 2018 te zien op Netflix.
  • Nimmernacht, het eerste deel van Jay Kristoffs trilogie over Mia Corvere, een van de dodelijkste leerlingen op een school voor huurmoordenaars. Het boek won in augustus 2018 de eerste Hebban SF & Fantasy Clubprijs.

Op zoek naar de beste fantasy boeken? Hieronder zie je de keuze van Boekenwereld.com!

De beste fantasy boeken

Items 1-15 van 235

per pagina
Aflopend sorteren

Items 1-15 van 235

per pagina
Aflopend sorteren

Bestellen