Mel Wallis de Vries

"De Nicci French van de jeugdliteratuur"

Mel Wallis de VriesMel Wallis de Vries is de succesvolste jeugdthrillerauteur van dit moment. Haar boeken zijn razend populair. De verhalen zijn vlot, realistisch, en altijd spannend tot aan de allerlaatste bladzijde. Ze gaan over gewone jongeren, vaak meisjes, die door een verkeerde beslissing of door foute contacten slachtoffer worden van een misdadiger.

Met haar boeken won Mel diverse prijzen.

  • In 2018 won ze voor de zesde keer de Prijs van de Jonge Jury, dit keer met haar jeugdthriller Pijn. Eerder won ze de prijs al met haar thrillers Vals (2012), Klem (2014), Wreed (2015), Shock (2016) en Schuld (2017). De Prijs van de Jonge Jury is de prijs voor het beste in het Nederlands verschenen jeugdboek in de leeftijdscategorie 12 tot en met 16 jaar. De prijs wordt toegekend door kinderen, niet door een vakjury.
  • Met haar boek Wreed won ze in 2014 de Hebban Award voor de beste YA-thriller.
  • Met Shock won Mel in 2015 de Hebban Award voor het beste Nederlandstalige YA-boek.
Haar boeken gingen in totaal in Nederland al meer dan 350.000 keer over de toonbank.

Het nieuwste boek van Mel Wallis de Vries

Het nieuwste boek van Mel Wallis de Vries verscheen eind oktober 2018 en heet Wild. Bekijk hieronder de boektrailer.

Film en theater

Mels boek Vals wordt verfilmd: op 31 januari 2019 is de première van Vals de film, met rollen voor Abbey Hoes, Olivia Lonsdale, Holly Brood, Romy Gevers, Niek Roozen, Thijs Boermans en Shahine El-hamus. Bekijk op YouTube de teaser-trailer.

Haar boeken zijn ook in het theater te zien: na Vals en Shock is Schuld de derde bestseller van Mel Wallis de Vries die op het podium wordt opgevoerd. De voorstelling speelt van oktober 2018 tot en met maart 2019 door heel Nederland.

Bekijk hier alle boeken van Mel Wallis de Vries

Filteren
Filters
Uitvoering
  1. Hardcover 8 items
  2. Paperback 3 items
Prijs
  1. € 0,00 - € 9,99 1 artikel
  2. € 10,00 en hoger 10 items

11 Items

per pagina
Aflopend sorteren

11 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Bestellen