Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries
Tips

Mel Wallis de Vries"De Nicci French van de jeugdliteratuur"

Mel Wallis de Vries is de succesvolste jeugdthrillerauteur van dit moment. Haar boeken zijn razend populair: ze gingen in totaal in Nederland al meer dan 350.000 keer over de toonbank.

Vervloekt is een nieuw kort verhaal van Mel Wallis de Vries. Het is een vervolg op de megasuccesvolle bioscoophit en het boek Vals. Op 22 oktober verschijnt een nieuw boek: Zwijg.

Lees hier meer over de boeken van Mel Wallis de Vries en bestel jouw exemplaar!

Bekijk hier alle boeken van Mel Wallis de Vries

Boekentips Mel Wallis de Vries

Wil je een boek van Mel Wallis de Vries lezen maar weet je niet welke? Lees hier meer!

Prijzen

Mel won met haar boeken diverse prijzen.

  • In 2019 won ze voor de zevende keer de Prijs van de Jonge Jury, dit keer met haar jeugdthriller Wild. Eerder won ze de prijs al met haar thrillers Vals (2012), Klem (2014), Wreed (2015), Shock (2016), Schuld (2017) en Pijn (2018). De Prijs van de Jonge Jury is de prijs voor het beste in het Nederlands verschenen jeugdboek in de leeftijdscategorie 12 tot en met 16 jaar. De prijs wordt toegekend door kinderen, niet door een vakjury.
  • Met haar boek Wreed won ze in 2014 de Hebban Award voor de beste YA-thriller.
  • Met Shock won Mel in 2015 de Hebban Award voor het beste Nederlandstalige YA-boek.

Het nieuwste boek van Mel Wallis de Vries

Het nieuwste boek van Mel Wallis de Vries verscheen in juli en heet Vervloekt. Het is het vervolg op de bloedstollende en verfilmde jeugdthriller Vals van Mel Wallis de Vries.

Film en theater

Mels boek Vals is verfilmd: in januari 2019 was de première van Vals de film, met rollen voor Abbey Hoes, Olivia Lonsdale, Holly Brood, Romy Gevers, Niek Roozen, Thijs Boermans en Shahine El-hamus.

Haar boeken zijn ook in het theater te zien: na Vals en Shock is Schuld de derde bestseller van Mel Wallis de Vries die op het podium werd opgevoerd.

Filteren
Filters
Uitvoering
  1. Hardcover 10 items
  2. Paperback 3 items

13 Items

per pagina
Oplopend sorteren

13 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Bestellen