Roald Dahl

Roald Dahl
Leestips
Meer info

De boeken van Roald Dahl: een must voor iedere (kinder)boekenkast

Roald DahlRoald Dahl (1916-1990) is een van de beroemdste kinderboekenschrijvers ter wereld. Hij schreef meer dan vijfentwintig boeken. Dahls kinderboeken zijn verfilmd en bekroond, en worden door kinderen over de hele wereld gelezen. Roald Dahl werkte graag samen met illustrator Quentin Blake, die de griezelige, gemene en/of grandiose personages als de GVR, Bulstronk, meneer Griezel en de Opperheks tot leven bracht.

Hieronder vind je een overzicht van de boeken van Roald Dahl; stuk voor stuk klassiekers die in iedere (kinder)boekenkast thuishoren! Bekijk onze leestips voor hulp bij keuzestress en/of lees onder Meer info verder.

Op 30 juli 2019 verschijnt ter gelegenheid van de Kinderboekenweek een speciale € 5,99-versie van Sjakie en de grote glazen lift.

Alle boeken van Roald Dahl

Leestips

Tips nodig uit het grote oeuvre van Roald Dahl? Zijn boeken zijn ook in Nederland meerdere malen bekroond.

  • Met De fantastische Meneer Vos bijvoorbeeld, won hij een Zilveren Griffel (1972).
  • Hij ontving Zilveren Griffels voor Daantje, de wereldkampioen (1977), Het wonderlijk verhaal van Hendrik Meijer (1979), De Griezels (1982) en De GVR (1984).
  • Daarnaast won hij maar liefst drie keer de Prijs van de Nederlandse Kinderjury: met Matilda (1989), Ieorg Idur (1991) en Heintje en de minpins (1993).

De boeken die het meest werden verkocht? Vooral De GVR, Matilda en Sjakie en de chocoladefabriek bleken door de jaren heen echte publiekslievelingen te zijn.

Trailer boeken Roald Dahl

Roald Dahl-klassiekers op Netflix

In 2019 begint Netflix met de productie van animatieseries en -films gebaseerd op zestien verschillende Dahl-klassiekers. Het gaat om onder andere Sjakie en de chocoladefabriek, Matilda, De GVR en De Griezels.

Filteren
Filters
Uitvoering
  1. Hardcover 5 items
  2. Paperback 14 items

Items 1-15 van 19

Pagina
per pagina
Oplopend sorteren

Items 1-15 van 19

Pagina
per pagina
Oplopend sorteren

Bestellen