Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

De nieuwe revolutionaire golf (E-book)

waarom burgers zich van hun leiders afkeren

Rob de Wijk | Nederlands | 210 pagina's
Kies je product:
11,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Bij veel mensen in Europa leeft het gevoel dat hun leiders de controle aan het verliezen zijn en dat het beetje welvaart en veiligheid dat ze bezitten verloren dreigt te gaan. Anderen denken dat hun langgekoesterde wens om politieke veranderingen zal worden gerealiseerd.

Rob de Wijk verdedigt in dit boek de stelling dat er momenteel sprake is van een revolutionaire golf, die een internationale oorzaak heeft. Volgens De Wijk is het niet juist om de oorzaken van bijvoorbeeld het opkomend populisme, nationalisme en protectionisme te willen verklaren aan de hand van louter binnenlandse factoren. De opkomst van radicale leiders zoals Le Pen, Trump en Tsipras is slechts een oppervlakkige manifestatie van iets wat veel dieper ligt. Dit boek is een zoektocht naar dat 'diepere', dat per definitie een internationale oorsprong heeft. Hoe kunnen we anders verklaren dat gelijktijdig in zoveel landen populisme en nationalisme opkomen en dat overal ter wereld burgers tegen de heersende elite in verzet komen?

Wie naar de feiten kijken, komt volgens De Wijk al snel tot de conclusie dat veel van wat er om ons heen gebeurt ons niet overvalt, maar verklaarbaar is en voorspelbaar was. Om dezelfde reden is - zonder ingrijpen - onze toekomst ook redelijk voorspelbaar: nationalisme, protectionisme en zelfs extreme ideologieën als fascisme kunnen sturing geven aan een wereld die de gemiddelde burger een steeds dieper gevoel van onthechting oplevert. In dit boek stelt De Wijk vast dat de huidige generatie politici geen oplossingen biedt en dat we een nieuwe manier van politiek bedrijven nodig hebben.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Rob de Wijk
  • UitgeverijAmsterdam University Press
  • ImprintAmsterdam University Press

Reviews

De nieuwe revolutionaire golf (E-book)
Schrijf als eerste een review!