Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Expeditie geluk (E-book)

George Schouten | Nederlands | 224 pagina's
4,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Een zoektocht naar zin en zen

Hoe leef je een zinvol leven, en waar vinden we geluk?

George Schouten ging op zoek. Expeditie geluk is het aanstekelijke en inspirerende verslag van onder meer ontmoetingen met spiritueel leiders voor de documentaires die hij maakte voor de Boeddhistische Omroep. In India werd hij door de Dalai Lama 'aangeraakt', in Arizona leerde Michael Roach hem hoe hij geestelijk én materieel rijk kan worden, en in Kathmandu werd hij door 'de leraar der leraren', Lopon Tenzin Namdak, op mystieke wijze 'gezuiverd'.

Even nuchter als nieuwsgierig gaat hij op ontdekking tijdens een tiendaagse stilte-retreat, een 'wereldreis in mijzelf'. Uit Thailand adopteerde hij zijn zoontje, in navolging van het motto van zenmeester Bernie Glassman: 'Helpen waar je helpen kan.'

Boeddha verliet zijn gezin om verlicht te raken, Schouten ziet zijn inmiddels 7-jarig zoontje soms als een kleine Boeddha. Van hem leerde hij de sleutel van geluk dicht bij huis te zoeken.

George Schouten regisseerde in de jaren tachtig speelfilms, maakte de vijfdelige documentaireserie Lonely at the Top. De rijkdom van eenzaamheid en regisseerde vele VPRO-programma's. Over de bekendste daarvan schreef hij De achterkant van Zomergasten. De laatste jaren regisseert hij vooral documentaires over boeddhisme.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)George Schouten
  • UitgeverijPark Uitgevers
  • ImprintNieuw Amsterdam

Reviews

Expeditie geluk (E-book)
Schrijf als eerste een review!