Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789050411073_front_cover
1 / 2

Epsilon uitgaven 62 - Op de schouders van reuzen (Paperback)

de mechanica van Isaac Newton

M. van Haandel, G. Heckman | Nederlands | 108 pagina's
18,00

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Algemeen wordt de Principia van Isaac Newton uit 1687, waarin hij zijn theorie van zwaartekracht formuleert, gezien als een van de meest revolutionaire werken binnen de natuurwetenschap. Op basis van twee eenvoudige wetten, de Bewegingsvergelijking en de Gravitatiewet, ontvouwt Newton zijn theorie, waarmee hij de wetten van Kepler over planeetbewegingen en de Valwet van Galilei voor projectielen langs wiskundige weg kan afleiden.
In dit boek wordt Newtons gravitatieleer behandeld op een manier die op twee punten afwijkt van de gebruikelijke uitleg in hedendaagse tekstboeken. Enerzijds krijgt de historische ontwikkeling van het vakgebied veel aandacht. Anderzijds is de behandeling Euclidisch meetkundig van aard, in tegenstelling tot de meer rekenkundige aanpak in de moderne teksten. Deze meetkundige route heeft didactisch grote voordelen ten opzichte van de gebruikelijke rekenkundige weg.

De tekst is ontstaan uit een masterclass voor 6 VWO leerlingen, gegeven aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Maris van Haandel is gepromoveerd op het gebied van de Analyse te Nijmegen en is nu docent wiskunde aan het RSG Pantarijn te Wageningen. Gert Heckman is hoogleraar Meetkunde aan de Radboud Universiteit.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)M. van Haandel, G. Heckman
  • UitgeverijEpsilon Uitgaven

Reviews

Op de schouders van reuzen (Paperback)
Schrijf als eerste een review!

Andere delen uit de serie Epsilon uitgaven