Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

H2Olland (Paperback)

op zoek naar de bronnen van Nederland

Maarten Asscher | Nederlands | 192 pagina's
Kies je product:
19,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Alle mensen zijn nat, maar Nederlanders zijn het natst. Niet alleen bestaan wij ? zoals iedereen ? voor meer dan 70 procent uit water, wij wonen bovendien in een land dat voor een vijfde deel uit water bestaat en waar ook nog eens jaarlijks gemiddeld zo"n 80 centimeter regen valt. Kan het natter?

In H2Olland wringt Maarten Asscher Nederland eens grondig uit en dat levert prachtige teksten op over de Afsluitdijk, over watertorens, tunnels en bruggen, over de Watersnoodramp, over Schokland, Schiermonnikoog en nog veel meer. Niet alleen bevatten die stukken talrijke minder bekende details en tot de verbeelding sprekende verhalen, maar ook komt uit H2Olland een beeld van Nederland en de Nederlandse geschiedenis naar voren dat zowel landgenoten als buitenlanders bijzonder zal aanspreken.

Waarom draaien Nederlandse poldermolens linksom? Wie stak als eerste de gereedgekomen Afsluitdijk over? Waarom hoort Schiermonnikoog bij Nederland en niet bij Duitsland? Waarom gebruiken Amsterdamse allochtonen de helft meer leidingwater dan autochtonen? Met H2Olland heeft Maarten Asscher een kletsnat en aanstekelijk boek geschreven over uw en zijn land

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Maarten Asscher
  • UitgeverijAtlas Contact
  • ImprintAugustus

Reviews

H2Olland (Paperback)
Schrijf als eerste een review!