Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Ars Aequi Cahiers - Privaatrecht - Medische aansprakelijkheid - tweede druk (Paperback)

Rolinka van Wijne | Nederlands | 210 pagina's
39,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Patiënten kunnen tijdens of in verband met een geneeskundige behandeling door een arts te maken krijgen met (vermijdbare of onbedoelde) schade, in de zin van lichamelijk letsel, geestelijk letsel, of een aantasting van het zelfbeschikkingsrecht.

Heeft de schade zich gemanifesteerd, dan is één van de behoeften van de patiënt het verkrijgen van een vergoeding ter compensatie van die schade. Doorgaans wordt het civiele aansprakelijkheidsrecht gebruikt om de vergoeding te realiseren. Er is immers geen ander ‘recht’ dat een compensatiefunctie kent. Het thema van dit boekje betreft dan ook het civiele aansprakelijkheidsrecht als middel om schade te verhalen.

Centraal staat de vraag aan welke voorwaarden moet zijn voldaan wil de patiënt via het civiele aansprakelijkheidsrecht zijn schade kunnen verhalen op de hulpverlener. Bedoelde voorwaarden worden in dit boekje beschreven en geanalyseerd. Het doel is de lezer een overzicht te verschaffen van en inzicht te bieden in de werking van het civiele aansprakelijkheidsrecht in medische kwesties.

Rolinka Wijne is na haar opleiding als rechterlijk ambtenaar in opleiding in de advocatuur werkzaam geweest waar zij zich onder meer bezig heeft gehouden met ‘medische aansprakelijkheid’. Ervaring met medische kwesties deed zij voorts op als lid-jurist in de medische tuchtcolleges en als docent gezondheidsrecht. Haar kennis en ervaring heeft zij bovendien gebundeld in een promotieonderzoek. September 2013 promoveerde zij op het onderwerp ‘Aansprakelijkheid voor zorggerelateerde schade’. Het onderhavige boekje is daarvan een korte afspiegeling.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Rolinka van Wijne
  • UitgeverijJuridische Uitgeverij Ars Aequi
  • ImprintArs Aequi Libri POD

Reviews

Medische aansprakelijkheid - tweede druk (Paperback)
Schrijf als eerste een review!