Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789492161352_front_cover
1 / 1

De bouwmeesters van Europa (Paperback)

de geboorte van een beschaving uit de katholieke kerk

Thomas E. Woods | Nederlands | 300 pagina's
23,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Wie vandaag de dag de vraag stelt hoe de westerse beschaving ontstond, zal als antwoord krijgen dat het Westen is ontstaan uit Athene of Rome. Maar wat is de ultieme bron van de westerse beschaving?

Bestsellerauteur en hoogleraar Thomas E. Woods geeft het lang genegeerde antwoord: de katholieke kerk. In dit alomgeprezen boek en bestseller gaat Woods voorbij aan de bekende verhaaltjes over kopiërende monnikken waarmee de wijsheid van de klassieke Oudheid bewaard werd. De moderne wetenschap, vrijemarkteconomie, kunst, muziek, tolerantie, en de idee van mensenrechten komen uit de katholieke kerk.

In De bouwmeesters van Europa kom je te weten hoe de moderne wetenschap in de kerk is ontstaan, hoe katholieke priesters 500 jaar voor Adam Smith het vrijemarktdenken ontwikkelden, hoe de universiteit is ontstaan, wat er niet klopt over wat je van het Galileo-proces weet, hoe het westerse recht voortkwam uit het kerkelijke canoniek recht, hoe de kerk het Westen humaniseerde vanuit de heiligheid van al het menselijke leven.

Geen istituut heeft meer gedaan in de vorming van het Westen dan de tweeduizend jaar oude katholieke kerk - en dat op een wijze die we hebben vergeten of nooit eerder hoorden.

De bouwmeesters van Europa is een essentieel boek om de verloren waarheid te herontdekken.

Thomas E. Woods is een bekende historicus, politiek commentator en bestseller auteur. Hij schreef 12 boeken en is veelvuldig in de Amerikaanse media aanwezig om zijn licht op vele onderwerpen te laten schijnen.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Thomas E. Woods
  • UitgeverijStichting De Blauwe Tijger
  • ImprintUitgeverij De Blauwe Tijger

Reviews

De bouwmeesters van Europa (Paperback)
Schrijf als eerste een review!