Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Superieur (Paperback)

De terugkeer van de rassentheorie,

Een broodnodig onderzoek naar de verraderlijke geschiedenis en consequenties van de rassentheorie. Dit boek geeft onweerlegbare argumenten om racisme te bestrijden.

Angela Saini | Nederlands | 336 pagina's
Kies je product:
26,00

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

‘Dit is een urgent, belangrijk boek. Het bevat een waarschuwing: als je dacht dat racisme niet meer bestaat in de wetenschap, dan heb je het mis.’ – The Guardian

Bestaat er een verband tussen ras en IQ? Welk ras is het beste? Deze vragen zijn allerminst gedateerd. De rassentheorie beleeft een zorgwekkende comeback, in wetenschap en in politiek. Angela Saini onderzoekt in Superieur pseudowetenschappelijke beweringen en theorieën over ras, en toont aan waarom ze onhoudbaar zijn.

Superieur is een broodnodig onderzoek naar de verraderlijke geschiedenis en consequenties van de rassentheorie. Dit boek geeft onweerlegbare argumenten om die theorie en racisme te bestrijden.

‘Een grondig gedocumenteerde reis van de Verlichting via het negentiende-eeuwse imperialisme en de twintigste-eeuwse eugenetica naar de geniepige revival van de rassentheorie in de eenentwintigste eeuw.’ – The Financial Times

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Angela Saini
  • UitgeverijVBK|Media
  • ImprintHave, Ten

Reviews

Superieur (Paperback)
Schrijf als eerste een review!