Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

In Hemelsnaam! (E-book)

over de economie van overvloed en onbehagen

Tegendraads en kritisch boek over hoe alles in het leven economisch gemaakt wordt ten koste van zorg en medemenselijkheid.

Arjo Klamer | Nederlands | 176 pagina's
Kies je product:
9,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Hoe meer economische overvloed, hoe meer menselijk geluk. Dat zou je althans denken, als je naar de meeste politici en beleidsmakers luistert. Maar onderzoek wijst het tegendeel uit, betoogt econoom Arjo Klamer in zijn essay voor de Maand van de Filosofie.

Waar zijn onze politici in hemelsnaam mee bezig? Waarom zijn ze zo gefixeerd op economische groei? Omdat die groei makkelijk te meten is, betoogt Klamer. Dat geldt niet voor sociale en culturele factoren. Die laten zich nauwelijks of niet in cijfers uitdrukken. Toch zullen we rekening moeten houden met die factoren, willen we een adequaat perspectief ontwikkelen op het goede leven en een goede samenleving. Zolang men in Den Haag die factoren buiten beschouwing laat, zal de bevolking blijven worstelen met een gevoel van onbehagen.

Dit essay laat zien hoe je anders over economie kunt denken. Het is bedoeld voor iedereen die het leven van alledag niet louter economisch wil benaderen.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Arjo Klamer
  • UitgeverijVBK|Media
  • ImprintHave, Ten

Reviews

In Hemelsnaam! (E-book)
Schrijf als eerste een review!