Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789493220485_front_cover
1 / 2

Tora uit de hemel (Paperback)

Het rabbijnse denken van A.J. Heschel

Bas van den Berg, Abraham Joshua Heschel | Nederlands | 256 pagina's
27,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Rabbijnse meningsverschillen, dialogen en debatten vormen de vitaliteit van het jodendom. A.J. Heschel (1907-1972) geeft in zijn monumentale Tora min hasjamajiem (Tora uit de hemel) een inkijkje in de denk- en ervaringswereld van rabbijnse scholen in de voorbije tweeduizend jaar. Dit bezielende werk schreef hij dicht bij de bronnen: in het Hebreeuws.

Voor het eerst verschijnt nu in deze essaybundel een Nederlandse vertaling van een belangrijk samenvattend hoofdstuk uit zijn boek.
De andere essays peilen de weg die Heschel zoekt te midden van de boeiende en soms heftige discussies tussen de scholen van rabbi Akiva en rabbi Jisjmaël; die debatten beginnen in de Talmoed, maar duren daarna voort.
Ook laten de essays zien hoe Heschels joodse benadering zich verhoudt tot de westerse filosofie en hoe zijn vriend dominee M.L. King er inspiratie in vond.

God is intens betrokken bij Zijn schepping, en Hij roept mensen op om – generatie na generatie – samen met Hem te werken aan het herstel van een gebroken wereld. Dat is het kloppende hart van Heschels rabbijnse denken.Auteurs: Bas van den Berg, Esther van Eenennaam, Karel Eisses, Manuela Kalsky, Eric Koster, Marcus van Loopik, Marcel Poorthuis, Henk Scholder, Douwe van der Sluis, Dodo van Uden en Niek de Wilde.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Bas van den Berg, Abraham Joshua Heschel
  • UitgeverijSkandalon Uitgeverij B.V.

Reviews

Tora uit de hemel (Paperback)
Schrijf als eerste een review!