Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

De katharen (Paperback)

de overwinning van de vrijheid

Bram Moerland schreef met 'De katharen' wat door kenners het beste boek over de katharen wordt genoemd. Leer alles over deze gnostici in deze belangwekkende geschiedenis die Moerland schreef!

Bram Moerland | Nederlands | 200 pagina's
Kies je product:
25,00

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

De katharen, de overwinning van de vrijheid van Bram Moerland wordt door kenners wel 'het beste boek over de katharen' genoemd. Waarom? Omdat Bram Moerland in De katharen de geschiedenis en betekenis van de katharen inzichtelijk neerzet, met een helder oog voor het menselijk aspect. Dit maakt De katharen tot een ontroerend en aangrijpend document.

De katharen, wie waren dat? Wat geloofden ze? Waarom werden ze door de kerk vervolgd? Op deze vragen geeft Moerland in dit goed geschreven en prettig leesbare boek een duidelijk en begrijpelijk antwoord.

Moerland in zijn inleiding: 'Heel bijzonder vond ik het dat de katharen de vrijheid van geest verbonden met liefde. Liefde in gehoorzaamheid aan een gebod is geen liefde. Liefde is het goddelijke in de mens. Maar om die liefde te kennen moet men zich vrijmaken van elke uiterlijke morele dwang. Liefde kan alleen bloeien in vrijheid. Dat is de kern van de kathaarse spiritualiteit, door de katharen tot levenspraktijk gemaakt.'

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Bram Moerland
  • UitgeverijVBK|Media
  • ImprintAnkhHermes, Uitgeverij

Reviews

De katharen (Paperback)
Schrijf als eerste een review!