Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Het land van de jonker (Hardback)

Uit de tijd van diensten en gunsten

Foto- en tekstboek. Een groot aantal landgoederen op de Veluwe stond bekend als ‘Het land van de jonker’. De erfgenamen beheren de landgoederen en landerijen mbv pachters, knechten en jachtopzieners.

Brand Overeem, Bert Paasman | Nederlands | 240 pagina's
27,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Overeem en Paasman hebben in Het land van de jonker in beelden en woorden het land van de jonker met al haar bewoners vastgelegd in een uniek boek, dat tevens een prachtig tijdsbeeld schetst van de Veluwse adel in de vorige eeuw.

De kleurrijke, adellijke familie Van Haersma de With, met de strenge jonker Jan, de mondaine jonker Maurits en de deftige freule Annie, bezat een groot aantal landgoederen op de Veluwe, die bekendstonden als ‘Het land van de jonker’. Met hun erfgenamen, de zonderlinge jonker Frits en de zorgeloze jonker Willem, beheerden zij de landgoederen met landerijen en landhuizen. Zij wilden die onaangetast overdragen aan de volgende generaties, en deden dat bijgestaan door een schare aan pachters met hun meiden en knechten, hun bos- en veldarbeiders, ambachtslieden, jachtopzieners en dagloners.

Brand Overeem is een gelauwerd fotograaf en bekend van zijn werk voor de Amersfoortse Courant en het Veluws dagblad. Bert Paasman is cultuur- en literatuurhistoricus en schrijver. Zij werkten eerder al samen aan de boeken Het leven van Evert en Mariahoeve.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Brand Overeem, Bert Paasman
  • UitgeverijVBK|Media
  • ImprintDe Fontein Romans & Spanning

Reviews

Het land van de jonker (Hardback)
Schrijf als eerste een review!