Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789026366185_front_cover
1 / 1

Deze vreemde bewogen geschiedenis (Paperback)

Meesterverteller Messud, bekend van oa Kinderen van de keizer, vertelt prachtig de lotgevallen van een familie, die verscheurd wordt door oorlog en politiek in de 20ste eeuw.

Claire Messud | Nederlands | 528 pagina's
Kies je product:
Pre-order
Het nieuwste boek van Claire Messud verschijnt op 14-5-2024
Op de dag van verschijnen in huis hebben? Reserveer dan nu bij Boekenwereld:
€ 29,99
Voeg dit boek toe aan je winkelwagen en reken veilig en betrouwbaar af. Op 14-5-2024 ontvang je het boek in huis.
Veilig betalen met:

Deze vreemde bewogen geschiedenis leidt je van het warme Algerije tot aan het besneeuwde Canada en verhaalt over de twintigste eeuw, door de lens van een Franse familie die verspreid raakt over de gehele wereld.

Juni 1940. Parijs is gevallen, en honderden kilometers verderop, in Salonika, Griekenland, valt een familie uiteen. Marineattaché Gaston Cassar zegt vaarwel tegen zijn vrouw, tante en kinderen en heeft er alle vertrouwen in dat ze elkaar na de oorlog weer zullen zien. Maar de oorlog laat zijn sporen na en de familie komt deze periode niet ongeschonden door; een beslissing met gevolgen die nog lang zal doorwerken.

François, de oudste zoon, voelt het gewicht van de familie op zijn schouders – als jongen was hij al verantwoordelijk voor zijn emotionele zus Denise, en later in zijn leven, wringt hij zich in bochten om zijn huwelijk op de rit te houden. En Denise zal op zoek gaan naar een soortgelijke liefde als die tussen haar ouders, maar blijft zich uiteindelijk bekneld voelen door sociale conventies.

En de generatie daarna? Zullen de kleinkinderen van Gaston Cassar zich los weten te maken van hun ouders en grootouders?

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Claire Messud
  • Uitgeverijambo | anthos uitgevers
  • ImprintAmbo|Anthos

Reviews

Deze vreemde bewogen geschiedenis (Paperback)
Schrijf als eerste een review!