Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

De solidariteit van de schok (Paperback)

Dennis de Gruijter | Nederlands | 224 pagina's
10,00

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Dennis de Gruijter is al lang gefascineerd door het denken en het leven van Patočka. In De solidariteit van de schok presenteert hij de veelzijdigheid van Patočka's gedachtegoed. Patočka wilde écht weten wat er aan de hand is, in de maatschappij, in de filosofie, in Europa. Zijn werk is een filosofische zoektocht naar de zorg voor de ziel, een odyssee die bovendien de huidige Europese crisis in een groter historisch perspectief plaatst.

Daarmee biedt hij nieuwe inzichten. Europa is altijd al in crisis geweest, zo zegt Patočka. Laten we ermee beginnen die crisis dieper te doordenken.

De filosofie van Patočka geeft blijk van een leven in waarheid dat hem zelfs zijn leven heeft gekost. Filosoferen is dan ook geen vrijblijvende bezigheid, niet zomaar wat zeggen of denken, maar verantwoordelijkheid

nemen en steeds weer op pad gaan zonder te weten waar je zult belanden. 'De solidariteit van de schok': een ruw, bevlogen en krachtig essay.

De Tsjechische filosoof Jan Patočka behoorde tot de oprichters van 'Charta 77'. Samen met onder meer de latere president Václav Havel streed hij voor erkenning van mensenrechten in de sovjetsatellietstaat. Patočka is

een denker voor wie politiek en filosofie hand in hand gaan. Die combinatie maakt zijn denken urgent en belangrijk, juist in de 21e eeuw.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Dennis de Gruijter
  • UitgeverijVrije Uitgevers, De
  • ImprintISVW Uitgevers

Reviews

De solidariteit van de schok (Paperback)
Schrijf als eerste een review!