Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789493175389_front_cover
1 / 2

Augustinus en Paulus (Paperback)

over de werken van de wet en de werken van de genade

Egbert P. Bos | Nederlands | 256 pagina's
19,95

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Augustinus is zonder twijfel de meest invloedrijke denker uit de geschiedenis van de theologie en filosofie. In zijn commentaren op de Brief aan de Romeinen van de apostel Paulus (394-396) ontwikkelt Augustinus zijn opvatting over de genade van God.

God voorziet en bepaalt alles: welke vrijheid is er nog voor de mens? Kan de mens door eigen werken en verdiensten zich de gunst van God verwerven? Augustinus schrijft de hier vertaalde commentaren vlak vóór zijn Ad Simplicianus (396) waarin hij een radicale opvatting van de genade lijkt te verdedigen.

In zijn commentaren op Paulus ontwikkelt Augustinus ook zijn opvatting over de Heilige Geest, die Gods vrede brengt, met name over de zonde die een mens kan plegen tegen de Heilige Geest.

In dit boek zijn commentaren van Augustinus op Paulus’ Brief aan de Romeinen voor het eerst in het Nederlands vertaald en voorzien van een uitvoerige inleiding en noten. Het boek is bestemd voor een breed publiek met belangstelling voor fundamentele filosofische en theologische problemen.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Egbert P. Bos
  • UitgeverijVan Warven Produkties
  • ImprintUitgeverij Van Warven

Reviews

Augustinus en Paulus (Paperback)
Schrijf als eerste een review!