Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789462264731_front_cover
1 / 1

Cupfighters (Hardback)

KNVB beker 1970 - 1980

Ernst Bouwes | Nederlands | 164 pagina's
30,00

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

In 2021 verscheen De Kortste Weg naar Europa, waarin sportschrijver Ernst Bouwes aan de hand van tien seizoenen KNVB-beker tijdens de jaren zestig een beeld schetste van de opkomst van de Nederlandse toppers tijdens de volwassenwording van het profvoetbal. Juist het dramatische knock-outsysteem maakt van het bekertoernooi een prachtige leidraad om dit deel van onze voetbalgeschiedenis terug te halen.

Recensies schreven “Het boek is een echte must-have voor de voetballiefhebber” (Staantribune) en “Bouwes schotelt de lezer met mooie anekdotes smakelijke krenten uit de voetbalpap voor.” (De Sportwereld), terwijl Voetbal International de uitgave waardeerde met acht balletjes van de maximale tien.

In 'Cupfighters' worden de de succesvolle jaren zeventig in het Nederlandse voetbal tentoongesteld. Via verhalen over tien bekerseizoenen reist de lezer terug naar een tijd van WK-finalisten, Europa Cupwinnaars, maar ook van bekersensaties en aparte spelers. Herinneringen aan de ultieme cupfighter IJsselmeervogels, de 1-6 van Wageningen bij PSV, tv-presentator Frank Kramer, twee ballen in het veld bij Feyenoord en de doorgezaagde doelpalen in het Zuiderpark.

Naast veel leesplezier biedt Cupfighters ook een mooi visueel tijdsbeeld met veel fraaie foto’s en een lofzang op de prachtige voetbalplaatjes uit de tijd.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Ernst Bouwes
  • UitgeverijUitgeverij Lecturis B.V.
  • ImprintDATO

Reviews

Cupfighters (Hardback)
Schrijf als eerste een review!