Lincoln (Paperback)

Frans Verhagen
€ 21,50
Direct leverbaar
Laagste prijs op de nieuwste boekenBinnen 14 dagen gratis retournerenOp werkdagen voor 21.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)
Lincoln
de grondlegger van het moderne Amerika

Amerikakenner Frans Verhagen legt in deze biografie uit waarom Lincoln misschien wel de beste president ooit was

Dit boek vertelt het fascinerende levensverhaal van Abraham Lincoln en hoe dat zijn presidentschap bepaalde. Het brengt ook zijn geniale politieke inzicht voor het voetlicht. Lincoln was een wijs man, grootmoedig en geduldig. Maar ook sluw, manipulatief, zelfs machiavellistisch. Hij was modern voor zijn tijd: Lincoln zag de macht van media in, maakte veelvuldig gebruik van het nieuwe middel van de fotografie en was een geweldig redenaar. In de Burgeroorlog bleef Lincoln koste wat kost vasthouden aan het behoud van de Unie. Hij accepteerde niet dat Amerika uiteen viel. Lincoln maakte de afschaffing van slavernij pas in een laat stadium deel van de strijd. Daardoor kon hij de eenheid van het land als prioriteit behouden. Pas toen die eenheid gegarandeerd was, voegde hij afschaffing van de slavernij toe aan de doelstellingen. Zo won het Noorden onder Lincoln niet alleen de Burgeroorlog maar hij zorgde er ook voor dat Amerika bij elkaar bleef en meer dan ooit één land werd.

Een paar dagen na het einde van de Burgeroorlog werd Lincoln vermoord. Zo werd hij een martelaar voor een verenigd land, door alle Amerikanen erkend als de belangrijkste president die Amerika ooit gehad heeft. En de beste. Geen wonder dat zijn opvolgers altijd aan Lincoln zullen worden gemeten.

Frans Verhagen legt overtuigend uit waarom Lincoln de belangrijkste president van de VS was.’ – Maarten van Rossem.

Lincoln (Paperback) Auteur Frans Verhagen
Meer informatie
Meer informatie
Auteur Frans Verhagen
Pagina's 384
Druk 2
Imprint Omniboek
Uitvoering Paperback
Publisher name VBK Media
ISBN 9789401910378
Verschijningsdatum 13 jun. 2017
Dit vinden anderen van het boek
Jouw waardering

Bestellen