Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789026126208_front_cover
1 / 2

Baantjer alias De Cock (E-book)

een biografie

De Cock met ceeooceekaa: alter ego van A.C. Baantjer. Deze biografie geeft een openhartig beeld van de Amsterdamse rechercheur van bureau Warmoesstraat, die een geliefd schrijver werd.

Geertje Bos | Nederlands | 344 pagina's
9,99

Direct beschikbaar

Bestel nu en begin gelijk met lezen (24/7)

Veilig betalen met:

Iedereen denkt bij een Amsterdamse politieman direct aan De Cock (met ceeooceekaa) of aan Appie Baantjer. Nog nooit werd een schrijver zo vereenzelvigd met zijn alter ego of andersom. Maar wie is de man met dat gleufhoedje en die rechercheursjas nu eigenlijk?

Deze biografie geeft een onthullend beeld van de Amsterdamse diender die meer dan 35 jaar bij de politie werkte en als geen ander de verknochtheid aan zijn stad heeft uitgedragen, maar die zich ook sterk verbonden voelt met zijn geboortedorp Urk. Het is het eerlijke relaas van een man van eenvoudige komaf, over zijn moeilijke jeugdjaren op het binnenschip van zijn vader en de problemen aan wal op het Bickerseiland, over het volkse leven in de Zeeheldenbuurt en over de oorlogsjaren die hij gedeeltelijk in Duitsland doorbracht.

Baantjer alias De Cock biedt een bijzonder kijkje in het leven van de politieman die schrijver werd, meer dan 80 detectives schreef en ruim 7 miljoen exemplaren van zijn boeken over de toonbank zag gaan.

Op 16 september 2008 wordt Appie Baantjer 85 jaar, en in oktober verschijnt het zeventigste en laatste deel over rechercheur De Cock: de apotheose van een schrijverscarrière van maar liefst 45 jaar.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Geertje Bos
  • UitgeverijVBK|Media
  • ImprintDe Fontein

Reviews

Baantjer alias De Cock (E-book)
Schrijf als eerste een review!