Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis
isbn-9789059992269_front_cover
1 / 2

Dansen met de wet (Paperback)

Karel van der Plas | Nederlands | 192 pagina's
18,50

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Vraag een groep christenen welke associaties de Wet bij hen oproept, en de antwoorden lopen flink uiteen. Voor de één is de Wet de oordelende tegenhanger van de genade, voor de ander is het een spiegel voor onze zondige aard. Natuurlijk ontkennen we het belang van regels niet, maar wat we concreet met de Wet aanmoeten, is de vraag. Schrijft Paulus niet dat de Wet verleden tijd is en dat wij nu onder de genade staan? Heeft Jezus de Wet niet vervuld?

In Dansen met de Wet slaat auteur Karel van der Plas een andere weg in. In zeven heldere hoofdstukken wordt de relatie tussen de Wet en diverse bijbelse personen en thema’s onder de loep genomen. Wat leert de Bijbel nu echt? Wat betekent ‘vervuld’ eigenlijk in de Hebreeuwse context? En staat genade wel echt tegenover de Wet of bedoelde Paulus iets heel anders? Dansen met de Wet is een verrassende oproep tot optimisme en vreugde over de Wet.

Karel van der Plas (1997) is getrouwd met Ilse en vader van drie kinderen. Hij is enthousiast en creatief, houdt van tijd doorbrengen met zijn gezin en leest graag verdiepende boeken rondom bijbelse thema’s en theologie. In het dagelijks leven is Karel werkzaam als grafisch vormgever bij een ontwerpbureau.

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Karel van der Plas
  • UitgeverijGideon, Stichting Uitgeverij

Reviews

Dansen met de wet (Paperback)
Schrijf als eerste een review!