Boekenwereld.com
Gratis verzending vanaf € 19,95
Vandaag voor 22:00 besteld, morgen in huis

Lang leven (Paperback)

Het familieverhaal achter een Chinese toko

Karina Meeuwse vertelt in Lang leven het familieverhaal achter het grootste Chinese warenhuis van West-Europa, Toko Dun Yong, en verweeft de geschiedenis van Chinese immigranten in Nederland.

Karina Meeuwse | Nederlands | 256 pagina's
Kies je product:
23,99

Op voorraad

Binnen één werkdag in huis

Veilig betalen met:

Karina Meeuwse vertelt in Lang leven het fascinerende familieverhaal achter het grootste Chinese warenhuis van West-Europa, Toko Dun Yong, en verweeft daarmee ook de grotere geschiedenis van Chinese immigranten in Nederland.

Ergens in het jaar 1912 verlaat Dun Yong Sau zijn dorp in China en begint zijn lange reis op weg naar een beter bestaan. Zijn kostbaarste bezit is het kunnen lezen en schrijven. In Hongkong monstert hij aan op een schip dat hem via Liverpool naar Amsterdam zal brengen. Daar komt hij terecht in de jonge Chinese gemeenschap van de jaren twintig en vindt hij werk en vriendschap. Dun Yong Sau maakt er de economische crisis mee, die hem dwingt om op straat pindakoekjes te verkopen. Tijdens de oorlog ontmoet hij zijn vrouw Stientje en neemt zijn leven een andere wending. Samen huren ze een klein pand in de Stormsteeg en beginnen een toko in oosterse producten. Ruim zestig jaar later hebben hun kinderen en kleinkinderen van Toko Dun Yong een imperium gemaakt: een vijf verdiepingen tellend Aziatisch warenhuis met kookstudio en trendy foodstore, en een groothandel die wereldwijd zakendoet. De band met China is in al die jaren alleen maar sterker geworden.

Het succesverhaal van drie generaties Dun Yong loopt parallel met de roerige geschiedenis van de Chinese gemeenschap in Nederland.

Lees alvast een fragment van het boek:Inkijkexemplaar

Specificaties

Betrokkenen

  • Auteur(s)Karina Meeuwse
  • Uitgeverijambo | anthos uitgevers
  • ImprintAmbo|Anthos

Reviews

Lang leven (Paperback)
Schrijf als eerste een review!